29. kolo
19.03.2008 20:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

FC Janov - Inter Milán 1:1

Vložené 29. kolo italské nejvyšší soutěže bylo doslova noční můrou favoritů. Z první šestky nedokázal vyhrát nikdo a podobně na tom byl také dosavadní lídr Inter Milán. Nerazzurri určitě počítali, že si z Janova budou odvážet všechny tři body. Ze začátku to vypadalo dobře, když se po 12. minutách trefil Suazo. Těsně před přestávkou ovšem dostal červenou kartu Pele a v samém závěru vyrovnal kanonýr Borriello.

Utkání začalo bláznivě, když se v prvních minutách dostaly do velkých šancí oba celky. Nejprve nezužitkoval Sculliho přihrávku Figueroa, následně na druhé straně blokoval ránu Suaza Santos a Ibrahimovič pálil nad Scarpiho branku. O několik minut později, si švédský útočník zpracoval Cambiassovu přihrávku, obešel obránce a připravil gólovou šanci pro Suaza, jenž se nemýlil a ve 12. minutě otevřel brankový účet zápasu.

Janovští se ale nepoložili a snažili se rychle odpovědět. Julia Cesara poprvé výrazněji prověřil Konko, jemuž se podařilo vystřelit i přes dotírajícího Burdissa. Před půlí bylta zbytečný a tvrdý zákrok na Ivana Juriče vyloučen Pele a karta se obrátila, ačkoliv pro lídra tabulky to nebyla žádná neznámá situace, jelikož o deseti dohrával Inter utkání letos již poosmé.

Domácí kouč Gasperini se nebál do druhého poločasu zariskovat a místo obránce Santose vyběhl na trávník ofenzivní Borriello. Druhých 45 minut začalo lépe pro hosty, ale Suazův pokus po povedeném Chivuově centru zlikvidoval Scarpi. Po pár minutách musel trenér Gasperini sáhnout i po druhém střídání, když ze hřiště odkulhal s poraněným kotníkem Criscito a nahradil ho Lucarelli. Domácí se dočkali branky v 53. minutě, jenomže Figueroova střela, která byla ještě tečována Scullim, nebyla pro ofsajd uznána. Janov ale stále tlačil a Inter se v deseti bránil téměř bez přestání. V další šanci se ocitl Boriello po Sculliho centru, ale brance chybělo pár centimetrů. Několik nebezpečných centrů vyslal směrem k Cesarově brance Fabiano. Jeden z nich málem využil Figueroa, ale na jeho střelu jen o kousek nedoklouzl Lucarelli.
Rozhodující okamžik přišel v 85. minutě. Nerazzurri nedokázali na drtivý tlak domácího Janova ustát. Julio Cesar nejprve dobře vyrazil Juričovu střelu, ale ne natolik kvalitně, aby zažehnal nebezpečí. Míč se totiž ocitl ve vzduchu před osamoceným Borriellem a ten fantastickými nůžkami napálil míč po břevno.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Velká sláva se uděje, hostíme suveréního lídra Serie A ! Doufám, že se dobře předvedeme, mohli bychom Interu pěkně zatopit, na bod za remízku bych to klidně viděl. Doufám, že se nenechají fans zahanbit a přijdou v hojném počtu, jak se na slavný a hl. nejstarší italský klub sluší a patří !!! Tip 1:1. C.F.C. GENOA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Inter musi vyhrat aby malo najvysi odstup od Rimu takze tip 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tady je to jasné, čistá 2ka. Inter jede herne nahoru a výhra mu neuteče

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý bod, musíme brát v potaz to, že Inter moc bodů nerozdává. Střed tabulky je vyrovnaný, když budeme pokračovat v dobrých výkonech, můžeme se zase posunout do její první poloviny. Jsem zvědav, až se zveřejní statistika, jaká byla návštěva ? FC GENOA !!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Návštěva není špatná, ale přiznám se, že na lídra Serie A bych čekal ještě více.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele