19. kolo
19.01.2008 18:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

FC Janov - Atalanta Bergamo 2:1

Janov dokázal otočit nepříznivý stav utkání a zásluhou Borriella a Figueroy porazil Atalantu 2:1.

První střelu utkání si připsali hosté a brankář Rubinho s ní měl plné ruce práce. Ránu Sergia Floccariho z 20 metrů sice vyrazil, jenže nepříliš povedeně a míč se nakonec otřel o tyč. Atalanta hře v prvním poločase jasně dominovala, ale z žádné ze svých šancí nedokázala vstřelit branku. Stejně tomu bylo i ve 27. minutě. Hosté zahrávali volný přímý kop a Doni se pokusil přímo ohrozit branku. Na jeho vynikající zakroucenou střelu brankář Rubinho nedosáhl, bohužel pro hosty se ale míč odrazil od břevna. Domácí tak podruhé zachránila branková konstrukce.

Čím kratší doba do konce prvního dějství zbývala, tím více se hra domácích přeměňovala k lepšímu. Nejprve z voleje prověřil Coppolu Fabiano a poté orazítkoval ze sedmi metrů tyč Bovo. V obrovské šanci se ocitl také Marco Borriello, ale gólman včas zareagoval a domácího útočníka skvěle vychytal. V nastaveném čase se ještě do hlavičkového souboje dostali Sculli s Rivaltou a obránce hostí museli odnést na nosítkách a následně vystřídat.

Ve druhém poločase pokračoval Janov ve stejném tempu, kterým ukončil ten první. V 55. minutě přišla další vyložená šance, ale brankář Copolla opět překonal své možnosti. Dobře zahraný rohový kop našel ve vápně Sculliho, který čekal u zadní tyče a ze šesti metrů hlavičkoval do odkryté branky. Jenomže brankář Copolla se hbitě otočil, vrhl se po míči a brilantně vyrazil. Janov svůj tlak nevyužil a fotbalové přísloví "nedáš, dostaneš" opět ukázalo jako pravdivé. Floccari si totiž probíjel cestu do šestnáctky, kde na něj sice čekalo několik obránců, ale domácí záložník Konko ho ve snaze ukopnout míč seslal v pokutovém území k zemi a rozhodčí nařídil penaltu. Tu v 67. minutě Doni bezpečně proměnil.

Domácím se naštěstí podařilo rychle odpovědět a již po pěti minutách bylo vyrovnáno. Rossiho dobrá přihrávka našla Borriella, kterého hosté chtěli chytit do ofsajdové pasti, ale past sklapla pozdě a domácí útočník se řítil na brankáře Coppolu, kterého chladnokrevně prostřelil. Po vyrovnání se bylo opravdu na co dívat. Hrálo se nahoru dolů a Atalantě chybělo trocha štěstí k vedoucí brance, když Rubinho skvěle vyrazil Floccariho hlavičku. Míč se ale odrazil pouze k Donimu, který ve skluzu o pár centimetrů minul branku. I nyní se potvrdilo již zmiňované přísloví a po rohovém kopu se v 84. minutě díky Figueroově zdařilé hlavičce ujali domácí vedení 2:1. Byl to jeho teprve druhý gól v Serii A, ale zato vítězný. Atalanta měla opravdu velkou smůlu, když v samém závěru zastavilo Muslimovičovu hlavičku břevno a již potřetí zachránilo domácí.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Musíme zabodovat, sic je Atalanta velmi nepříjemný soupeř. Zvítězí ale naše větší vůle ! Tip 1:0. C.F.C. GENOA !!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Dokázali jsme, že máme na vyšší příčky !!! FC JANOV !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele