30. kolo
22.03.2008 20:30 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Juventus v Derby d'Italia zdolal Inter Milán

Juventus slaví velké vítězství, v jednom z nejsledovanějších zápasů v Itálii vyhrál na hřišti Interu Milán a postaral se tak o zdramatizování boje o Scudetto. Byla to opravdu velkolepá podívaná, Juventus vedl zásluhou Camoranesiho, Trezeguet poté vedení pojistil a Inter již jen prostřednictvím Maniche snížil.

Zápas byl plný emocí a již od samého začátku se útočilo do plných. Hned v první minutě podnikl Maicon výpad po pravé straně, ale jeho následný centr se neuchytil. Na druhé straně nemířil přesně z přímého kopu Alex Del Piero, který v tomto utkání dorovnal rekord Gaetana Sciery, který čítal 552 startů za Juve. Juventus zamkl hráče Interu v jejich pokutovém území a po centru Pavla Nedvěda zakončoval Del Piero. Julio Cesar však vytáhl brilantní zákrok a jednou rukou zneškodnil pokus kapitána hostí. Inter na druhé straně zahrál velmi nebezpečnou standardní situaci. Luis Jimenez našel z přímého kopu Nicolase Burdissa na zadní tyči, ten ve skluzu trefil míč, jenž vyletěl do vzduchu a Dejan Stankovič následně hlavičkoval do břevna!

Hrálo se nahoru dolu a zhruba ve 23. minutě se vyznamenal Gigi Buffon excelentním zákrokem proti přímému kopu Cristiana Chivua. O chvíli později ukázal pořádný kus fotbalového umu Javier Zanetti. U rohového praporku se dokázal zbavit dotírajícího Nedvěda, obešel další dva hráče a okamžitě založil protiútok. Vysloužil si za to potlesk od celého stadionu. Brankáři nadále drželi své týmy nad vodou. Na jedné straně Buffon vychytal Ibrahimoviče, a na druhé si poradil Julio Cesar se střelou Momo Sissoka.

Krátce po zahájení druhé půle se špatně odkoplý balón dostal k Pavlu Nedvědovi, který okamžitě pálil, avšak Julio Cesar opět vytáhl skvělý zákrok. Ve 49. minutě se již hosté ujali vedení. Po přímém kopu Del Piera se objevil Mauro Camoranesi sám před Cesarem, kterému nedal šanci. Camoranesi však stál v ofsajdu, jehož si asistent sudího Fariny nevšiml. Krátce po vstřelení branky zofenzivnil Roberto Mancini hru a poslal na hřiště Davida Suaza, s jehož příchodem se změnilo rozestavení na 4-3-3. Honduraský útočník se okamžitě zapojil do hry, vybojoval míč na své polovině a uháněl na branku hostí. Výborně hrající Molinaro jej však dokázal ubránit.

O chvíli později Bianconeri zdvojnásobili své vedení. Burdisso se dopustil obrovské chyby, z čehož těžil David Trezeguet a z první doslova propálil Julia Cesara. Obrana domácích se v tuto chvíli sesypala a obzvláště stopeři Burdisso s Materazzim byli velmi snadno průchozí. V 67. minutě se otočil Del Piero kolem Materazziho a uháněl sám na branku, nechal však pouze vyniknout Julia Cesara. Velkou bojovnost předvedl Pavel Nedvěd. Chtěl udržet míč na hrací ploše a zabránit rohovému kopu, zatímco sám se neubrzdil a vlétl do reklamních panelů. Zvedl se a krvácel mu nos. Nedvěd však bez problémů pokračoval. O chvíli později si Alex Del Piero úplně stejně, jako předtím na Meterazzim, smlsl na Burdissovi. Kapitán Staré dámy mohl naservírovat Trezegetovi přímo před branku, kde stál nikým nehlídaný, místo toho se pokusil získat penaltu, na což mu pan Farina pochopitelně neskočil.

Roberto Mancini se rozhodl vrhnout vše do útoku a na hřiště poslal čtvrtého útočníka, Maria Balotelliho. Přestože si Inter začínal vytvářet tlak, tak se k nohám hráčů Juventusu dostavila další gólovka. Při klasickém protiútoku rozebrali obranu hostí Trezeguet s Del Pierem, avšak Del Piero šanci opět trestuhodně zazdil a nechal vyniknout Cesara. Na hřiště přišel také Nuno Manichej a Inter definitivně ovládl hru. Maicon obešel dva hráče Juventusu blízko branky a naservíroval Manichovi, který lehce dorazil do prázdné brány. Závěr byl tedy zdramatizován a Inter nadále bušil na vrata. V 87. minutě se hnal dopředu Camoranesi, ale byl kriminálně poslán k zemi Burdissem, jenž viděl pouze žlutou kartu. V 91. minutě měli domácí poslední příležitost vyrovnat, ale Maniche trefil tyč!

Inter tedy podruhé v sezóně prohrál a dovolil AS Řím dotáhnout se na rozdíl čtyř bodů. O Scudettu tak ještě zdaleka není rozhodnuto, mimojiné i proto, že Inter má v posledních devíti kolech o něco těžší los, než jeho nejbližší pronásledovatel.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (32)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Superšlágr 30.kola !!! Uvidíme kdo z koho. Jsem na straně Interu Milán a myslím, že bod by si z Turína mohl odvézt. Tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale prd ! Hraje se v Miláně, trochu jsem to otočil. Tip platí.

Reagovat
smazaný uživatel

Uz to neni ten INTER Milan zo zaciatku sezony JUVE ides aspon 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Je mi docela líto, že Juve odejde ze 140. derby poraženo. Né,sranda. Potřebujeme ale vyhrát, protože se dá počítat, že AS Řím svůj zápas s Empoli zvládne. Doufám v dobrý zápas se šťastným koncem pro nás.

Reagovat
smazaný uživatel

Hej Inter ja verim Juventusu ale dopadne to biedne budeme radi ak odideme s 3!

Reagovat
smazaný uživatel

Stankovič je v nominaci. a Crespo? to by bylo trochu překvapení si myslím

Reagovat
smazaný uživatel

těžko říct.. Crespa mám potvrzenýho z více zdrojů, že by měl nastoupit

Reagovat
smazaný uživatel

jo a z jaých prosimtebe?

Reagovat
terry

Je to specialista na italskou ligu - minimalne redaktor pisici o italske lize, takze by se mu melo verit

Reagovat
smazaný uživatel

Mancini vás chce jen zmást, bude hrát Cruz, tomu se proti Juve daří.

Reagovat
smazaný uživatel

co třeba gazzetta, soccernet ??? .. jinak díky Terry

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

ještě jsem se dohledal jinde, a ty sestavy jsou prostě úplně jiný všude buď rád že tady máš Crespa a uvidíme jak to nastoupí... "pravděpodobný" znamená že to tak nemusí bejt - je to jen odhad

Reagovat
fantomas

presne tak, sam vim, jak to je tezky vyhovet vsem pri jedne z mych prvnich prav. sestav sem opomnel arbelou a jak mi par kluku vycinilo...z takovyhlech chytrolinu si fakt nic nedelej

Reagovat
smazaný uživatel

jn ty jsou nejlepší ... jako výtku beru .. jako že Francesc&Zlatan si myslí že nenastoupí dobře ... ale fox ? škoda mluvit..

Reagovat
fantomas

no nejen zed, on je vubec takovej skodolibej...nechal bych ho napsat jedno preview at vidi

Reagovat
fantomas

*ted

Reagovat
smazaný uživatel

to jo no

Reagovat
smazaný uživatel

Pochybuju, že by to nezvládl.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo jako myslím si že Cruz a Suazo mají lepší formu Ale crespo taky ještě nepatří do starýho železa přece

Reagovat
Pharrell

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Juve dnes vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

musi

Reagovat
smazaný uživatel

joooooooooooooo!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

potřebujete ještě další důkaz domenechovi zaostalosti? jinak trezeguet is best

Reagovat
smazaný uživatel

Domenech je mimo no, když Trezegueta nepovolává... stejně jako Aragoňes s Raulem

Reagovat
smazaný uživatel

až na ten gol z ofsajdu dobrý

Reagovat
smazaný uživatel

vzhledem ke gólům jaký dával Inter (mám na mysli sporný penalty a podobně, nějakej z ofsajdu by se určitě taky našel ) bys měl mlčet a šoupat nohama

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

sorry, ale

www.spursfc.estranky.cz

Jen se koukněte, nic víc

Reagovat
smazaný uživatel

Inter zaváhal v nepravý čas, náskok se mu smrsknul na 4 body, to bude ještě drama ! Juventus ukázal svoji kvalitu a v příštím ročníku si myslím, že bude ještě výše. Určitě se radovali štastní sázkaři, jelikož kurz na Juventus byl moc pěkný.

Reagovat
Slejdy

tojoteda krasa

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele