13. kolo
24.11.2007 20:30 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Inter Milán - Atalanta Bergamo 2:1

Inter Milán zdolal dobře hrající Atalantu Bergamo a dál vévodí tabulce italské Serie A. Do dvougólového vedení jej poslali Cruz a Suazo, za hosty odpověděl jen Floccari.

Na San Siru, kam se místa obvykle rezervovaná pro hostující fanoušky dostalo na pět tisíc dětí, začali lépe domácí. Na místě Zlatana Ibrahimoviče, jenž kvůli únavě z reprezentačního srazu dostal volno, se vedle Cruze objevil David Suazo a spolupráce těchto dvou vedla k oběma gólům Interu.

První přišel v desáté minutě. Cruz se Suazem zakombinovali na kraji vápna a honduraský útočník Suazo z úhlu překonal Coppolu v brance Atalanty. Domácí měli další šance, neuspěli Chivu ani Cruz, ten si to však vynahradil po půlhodině hry. Suazo centrem z akrobatické pozice přehodil gólmana, míč přistál na tyči, od té se však odrazil přímo na nohu Julia Cruz e a ten navýšil vedení Interu.

Až pak se probudila Atalanta. Langella ještě na Julia Cesara nevyzrál, ale gólman Interu byl překonán ve 39. minutě. To se v nepříliš nebezpečné pozici zády k brance ocitl Sergio Floccari, dokázal se zbavit bránícího Cordoby a halfvolejem z otočky prostřelil Cesara.

Vrátit Interu dvougólové vedení mohl Solari, ale byli to hosté, kdo do druhé půle vstoupil jako politý živou vodou. S Doniho hlavičkou si parádním zákrokem poradil Cesar, Pintova střela byla sražena. Po hodině hry přišel kontroverzní moment, to když hostující Manfredini sestřelil unikajícího Suaza, ale viděl jen žlutou kartu. Sporná situace se následně odehrála i na druhé straně, kde měla být zřejmě nařízena penalta za Maxwellův zákrok na Pinta.

Závěrečný nápor Atalanty bránil i Marco Materazzi, jenž se na hřiště podíval poprvé po tříměsíční absenci zaviněné zraněním. Doni jen taktak nedosáhl na nebezpečný centr, Simone Inzaghi pak v šanci místo vyrovnání vyfasoval druhou žlutou kartu, když trefil holení do hlavy gólmana Cesara. Na nervy domácích fanoušků pak ještě zabrnkal Carrozzieri, jeho hlavička však skončila na horní síti a Inter tak mohl oslavit osmé vítězství v sezóně.

Autor: Petr Starý

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Mělo by to být za 1. At. Bergamo ale letos hraje hodně dobře. Tuším výhru nejtěsnějším rozdílem 1:0.

Reagovat
Antijuve

Inter vyhraje 2:0.Atlanta má dobrý kádr, ale Inter si pohlídá svůj náskok v čele tabulky.

Reagovat
Antijuve

Nevím jestli tady někdo viděl ten zápas, ale o žádné penaltě se tam nemohlo jednat, ten hráč Atalanty udělal skluz na balon, Maxwell mu nic neudělal.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele