18. kolo
13.01.2008 15:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Cagliari Calcio - Udinese Calcio 0:1

Udinese dokázalo i přes hodinové oslabení porazit poslední Cagliari a po výhře 1:0 činí rozdíl mezi čtvrtými Friuliani a třetím Juventusem již pouhé tři body. Jedinou branku zápasu vstřelil v 32. minutě italský reprezentant Fabio Quagliarella.

Nový trenér Rossoblu Davide Ballardini doufal v první výraznější úspěch svého týmu. Cagliari totiž ze začátku zatlačilo hostující celek a poté byl navíc vyloučen stoper Udinese Felipe. Friuliani však dokázali i v deseti vstřelit branku a Cagliari nedokázalo již vyrovnat. Ke konci utkání byl ještě k tomu vyloučen domácí Joaquin Larrivey. Za domácí si odbyli premiéru dvě čerstvé posily – útočník Jeda a gólman Marco Storari.

První výraznější šance na vstřelení branky na sebe nechala čekat až do 11. minuty. Jedova rána z přímého kopu letěla jen milimetry mimo pravou tyč Handanovičovy branky. O chvíli později prozkoušel Handanovičovu pozornost Davide Biondini. Zhruba po čtvrthodině hry se zaskvěl kvalitním zákrokem Marco Storari, na kterém ztroskotala Pepeho snaha o vstřelení gólu. V 17. minutě se octl v "gólovce" Jeda. Obdržel luxusní kolmici od Alessandra Matriho, avšak svou střelu neumístil ideálně. V 26. minutě měli Rossoblu další příležitost. Nápaditý Matri dobře odcentroval na Daniele Contiho, který napálil míč do pravého horního rohu, ale Handanovič míč vyrazil senzačním hbitým zákrokem. O několik sekund nato zahodil tutovku Andrea Dossena. Odmítl poslat hosty do vedení a při snaze trefit prázdnou bránu orazítkoval jen břevno Storariho svatyně.

V 29. minutě zfauloval Felipe Jedu a vykoledoval si za tento zákrok žlutou kartu, k jeho smůle již druhou. Udinese tak bylo oslabeno již po půlhodině hry. Nicméně byli to právě Friuliani, kdo vstřelil první a také poslední branku utkání. Velkou měrou se pod gólem hostí podepsal domácí stoper Joe Bizera. Nesmyslně totiž ztratil balón a hosté okamžitě razili do protiútoku, který byl úspěšně zakončen Fabiem Quagliarellou. Ještě před koncem první půle mohli hosté vést o dvě branky. Antonio Di Natale našel skvěle Simona Pepeho, jehož střelu z velmi blízké vzdálenosti úchvatně zlikvidoval Storari.

V 58. minutě předvedli Friuliani skvělý úprk. Gaetano D’Agostino poslal do ulice rozběhnutého Mesta, který dokázal setřást obránce a na jeho přihrávku napříč vápnem jen o centimetry nedosáhl Fabio Quagliarella. V 63. minutě byl ve vápně hostí pěkný závar. Ve skrumáži se nejlépe zorientoval Joaquin Larrivey a svou hlavičku poslal do prázdné branky. Ke štěstí hostí balón na poslední chvíli odhlavičkoval z brankové čáry Andrea Dossena. Ke konci utkání byl Samir Handanovič v brance Udinese jako na kolotoči. Nejprve Alessandro Agostini přestřelil bránu z devíti metrů. A v poslední zběsilé čtvrthodině Handanovič zlikvidoval pokusy Contiho i Larriveye. V 82 minutě vytáhl Handanovič další úžasný zákrok proti pokusu Briezy. V závěru utkání byl akorát vyloučen Joaquin Larrivey. V 89. minutě dostal druhou žlutou kartu.

Autor: Pavel Bartl / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele