26. kolo
02.03.2008 15:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Cagliari Calcio - FC Janov 2:1

Cagliari se konečně začíná zdvihat. Po výhře nad Laziem minulý víkend si poradilo také s FC Janov. Vítězství 2:1 zařídil ostrovanům dvěma góly Robert Aquafresca. Na předposlední Regginu ztrácí Cagliari již jen čtyři body. FC Janov zůstává osmé.

Hosté z Janova nevyhráli na Sardinii od roku 1974 a budou si muset nejméně další rok počkat. Navíc branku zde Rossoblu nevstřelili již 16 let. Tato série byla přestřihnuta, nikoliv však nejlepším střelce Serie A Marcem Borrellem, jak by většina z nás očekávala. Jediný gólový zápis za hostující celek má obránce Lucarelli.

V úvodních třech minutách zažil perné chvíle hostující gólman Rubinho. Vyrazil dobře mířený přímý kop Andrey Cossua, načež následovala dorážka Aquafresky jen vedle. Na druhé straně byl neúspěšný Marco Borriello. Již v 15. minutě se hosté ujali vedení. Obránce Alessandro Lucarelli si výborně naskočil na centr Fabiana z levé strany a kladivem poslal míč za Storariho záda. Na druhé straně předvedl Canini skvěle načasovaný obraný zákrok, kterým zastavil pronikajícího Borriella.

Ve 27. minutě mohli hosté zdvojnásobit své vedení. Domenico Criscito hlavičkoval po rohovém kopu a nad Storariho hlavou se jen rozklepalo břevno. Nedáš dostaneš. Andera Cossu poslal do vápna přetažený centr. Míč doputoval přímo na nohu Roberta Aquafresky, který z voleje vymetl šibenici Rubinhovy branky. Ještě před koncem prvního poločasu dokázali domácí otočit průběh utkání. Robert Aquafresca hlavičkoval do tyče, avšak od tyče se balón odrazil do Rubinhova ramena a pak rovnou do branky.

Po přestávce vytáhl Marco Storari skvělý zákrok proti raketové střele Marka Rossiho. Chvíli poté nenaložil příliš dobře se slibnou situací Julio Cesar Leon. Do konce utkání se již skóre neměnilo, a tak Janov kromě toho, že ztratil body na půdě posledního celku, ztratil i svou brankářskou jedničku Rubinha, který se zranil v 66. minutě.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Na hřišti posledního Cagliari bychom měli bodovat. Potvrdili bychom vzestupnou výkonnost z posledních zápasů a pomohlo by nám to se etablovat v horní polovině tabulky. Věřím, že to dopadne. Tip 1:2. FC JANOV !!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Aj, aj, .... Velká škoda, prohra o gól mrzí nejvíc. Zatím nic nehrozí, držíme klidný střed tabulky, ale musí se to v příštích utkáních nahradit !!! FC JANOV !!!!!!!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele