16. kolo
16.12.2007 20:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Cagliari Calcio - Inter Milán 0:2

Překvapení se na stadionu Sant'Elia nekonalo. Inter s přehledem zvítězil 2:0 a dál suverénně vede tabulku Serie A, když svůj náskok před druhým AS Řím ještě navýšil na sedm bodů.

V loňské sezóně se mohli domácí fotbalisté ze Sardinie radovat alespoň z bodu za remízu 1:1. Tehdy nastoupil za domácí i Davide Suazo, který ale v létě přestoupil právě do Interu a tak měl pro něj tento souboj o trochu větší prestiž. Inter nenastoupil v nejsilnější sestavě, když trenéru Mancinimu chyběli suspendovaný Ibrahimovic a řada zraněných - Vieira, Stankovič, Dacourt, Jimenez a Luis Figo.

Domácí začali zápas aktivněji, první šanci musel hasit Esteban Cambiasso. Hned poté měli ještě dvě další šance, ale Robert Acquafresca neměl dostatek síly na důraznější zakončení a z přímého kopu Contiho také nic nebylo. Hosté z Milána se dostali do hry až po půlhodině. Ke střele napřáhl z dobrých třiceti metrů levonohý obránce Christian Chivu, bohužel pro něj trefil jen břevno domácí svatyně.

Do druhé půle nastoupili hosté již svědomitěji a domácí prakticky nepustili na svou polovinu. V 54. minutě měl další šanci Interu Suazo. Domácí brankář Marruocco jen vyrazil střelu Chivua před sebe, ale útočník z Hondurasu nepochopitelně z 9 metrů přestřelil. Gólu se hosté konečně dočkali v 57. minutě zápasu po nádherné individuální akci Julia Cruze. Po přihrávce od Suaza na roh velkého vápna si míč elegantně zpracoval a když každý čekal přetažený centr na zadní tyč, kde číhal Crespo, nemilosrdně udeřil umístěnou střelou k bližší tyči domácí branky. Druhou branku vstřelil Inter po rohovém kopu. Domácí brankář opět jen vyrazil hlavičku Cordoby před sebe a Davide Suazo věděl moc dobře, co s míčem udělat, 2:0 z pohledu hostujícího celku. To, že má Suazo tým z Cagliari v srdci potvrdil, když odmítl slavit tento pojišťující gól.

Inter tak zaslouženě vyhrál tento zápas a odváží si ze Sardínie tři body. Potvrzuje tak, že v Itálii momentálně nemá konkurenci a směřuje za dalším titulem.

Autor: Michael Künzel / channel4.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Inter na Sardinii zaboduje naplno !!! Tip 0:2.

Reagovat
smazaný uživatel

jo vyhraje 2.0 goly cruz a ibrahimovic

Reagovat
Antijuve

Dobré tipy, ale Ibrahimovič měl stop za žluté karty.

Reagovat
smazaný uživatel

Inter opravdu letos moc šancí soupeřům nedává. A pokud se nestane nic zvláštního, má opět titul.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele