31. kolo
29.03.2008 18:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Cagliari Calcio - AS Řím 1:1

Ve 31. kole italské Serie A remizovalo AS Řím na půdě posledního Cagliari Calcio 1:1. Tímto výsledkem zklamalo nejen své fanoušky, ale i mnoho sázkařů. Pro hosty je to ztráta ve stíhání Interu Milán. Cagliari se remízou odpoutalo ze dna tabulky a potvrdilo vzestupnou formu, když neprohrálo už ve čtvrtém zápase za sebou.

Vše důležité se odehrálo v 1. poločase. Jíž ve 3. minutě přišel pro hosty šok. Domácí zahrávali roh a Matteo Ferrari si po nešťastném zákroku vsítil vlastní gól. AS Řím se z tohoto šoku dostávalo celý 1. poločas. Vysvobození přišlo až na konci tohoto poločasu, když ukázal Francesco Totti, jak je důležitým hráčem pro svůj tým. Ve 45. minutě byl faulován David Pizarro ve vzdálenosti dvacet pět metrů od branky domácích. K míči se postavil Totti a tvrdou střelou nedal šanci brankáři domácích Marcu Storarimu. Byla to fantastická střela, na kterou byl krátký.

Druhý poločas začal tlakem hostí, kteří se snažili vsítit další gól. Hlavní postavou ofenzivního snažení byl neúnavný Totti. Ten si v jedné z mnoha šancí narazil s Giulym, ale ten přesně nezamířil. Na druhé straně se dostal do ojedinělé šance mladý útočník domácích Roberto Acquafresca po další chybě Mattea Ferrariho, ale přestřelil. Další velkou šanci hostí měl ve 77. minutě Aquilani, který vystřídal Mattea Brighiho. Jeho střelu však brankář Storari vyrazil na roh. Poté byl za protesty vykazán trenér domácích Davide Ballardini. AS Řím pokračoval ve snažení o změnu stavu, ale brankář domácích byl proti. V 85. minutě díky zázračnému zákroku vychytal další šanci Francesca Tottiho. To byla poslední velká šance hostí, a tak zápas skončil překvapivým výsledkem 1:1.

AS Řím se tak nepovedla generálka na úterní zápas Ligy mistrů proti Manchesteru United.

Autor: Aleš Cahlík / goal.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

AS hraje s poslednim,takze jasny 3body...0:2

Reagovat
smazaný uživatel

to je trochu krátkozraké dívat je jen na to že hraje poslední s druhým tak to nemusí být tak jednoznačné...stačí mrknout na poslední domácí zápasy Cagliari, k tomu AS má důležité absence Perrotta, De Rossi a Vučinič

Reagovat
smazaný uživatel

Cagliari posílilo sebevědomí tím, že se jim byli diciplinárně vráceny 3 body, které jim původně vzaly. Najednou mají daleko větší šanci na záchranu a budou se chtět na favorizované AS Roma patřičně vytáhnout. A doma na Sardinii jim to opravdu jde, takže si AS Roma musí dát pozor. Jsem moc zvědav, jak toto utkání dopadne. Tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Forza Cagliari..nj. já bych to Sardincům přál, ale...AS asi vyhraje 1-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele