36. kolo
04.05.2008 15:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Cagliari Calcio - ACF Fiorentina 2:1

Fiorentina zažila opravdu nepovedený týden. Nejprve vypadla v semifinále Poháru UEFA po penaltovém rozstřelu a dnes jí zasadilo další ránu zachraňující se Cagliari. Prohra by určitě Fialky tolik nemrzela, kdyby díky ní nepřišla o čtvrtou příčku zajišťující Ligu mistrů. Naopak branky Jedy a Contiho nasměrovali domácí k záchraně.

Domácí věděli, že pokud vyhrají, bude to důležitý krok za záchranou a to naznačil hned v úvodu Davide Biondini, jenž šel sám na brankáře Freye, ale hostující gólman velkou šanci kryl. Na druhé straně zkusil štěstí Kuzmanovič, ale z 30 metrů přestřelil. Delší pauzu bez větší šance přerušil ve 21. minutě Jeda a hned otevřel skóre, když po chybě hostů překonal hlavičkou Freye. Před domácím brankařem Storarim se dožadoval penalty Kroldrup, ale rozhodčí Farina ho nevyslyšel. Již ve 29. minutě sáhl trenér Prandelli ke střídání, když stáhl Pasquala a nasadil Liveraniho, jehož následný trestný kop zlikvidoval Storari. V nastaveném čase ještě těsně nedosáhl na Pisanův centr Jeda.

Druhé střídání provedl Prandelli o poločase a Santanovi udělal místo Donadel. Santana byl hned u první akce druhého dějství, ale Liverani po jeho přihrávce mířil nepřesně. Jako trest za neproměněnou šanci přišla okamžitá odpověď. Tentokrát již v podobě branky. Domácí Cossu s Matrim si několikrát vyměnili míč, přesný pas našel Contiho, jenž využil opět menší zaváhání hostů a z blízka doklepl. Fialky sice stihly za pár sekund bleskově snížit, když se po Liveraniho přihrávce prosadil Santana, ale Cagliari byla za stavu 2:1 na koni.

Podobně jako na začátku utkání, i tentokrát šel sám na brankáře Freye Biondini, ale hostující gólman byl opět úspěšnější. Na druhé straně vytáhl povedenou střelu Mutua Storari. Po hodině hry připravil slibnou pozici pro Mutua Liverani, ale rumunský kanonýr přestřelil. Střídající Liverani byl téměř u všech akcí svého týmu a nejinak tomu bylo v závěru, kdy skvělým centrem Pazziniho, jenž ale z voleje minul. Hosté nakonec dohráli utkání v deseti, když v nastavení dostal za protesty druhou žlutou Mutu.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

cagliari do toho musite

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

No lol ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele