18. kolo
13.01.2008 15:00 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Atalanta Bergamo - AS Řím 1:2

Favorizovaný AS Řím si připsal tři body za vítězství 2:1 na půdě Atalanty Bergamo. AS se tak vzdálilo třetímu Juventusu, který včera zaváhal. Na první místo však AS nadále ztrácí sedm bodů, jelikož Inter opět vyhrál. Atalanta klesla na devátou příčku.

Domácí začali lépe a první střelu na branku si připsal Morris Carrozzieri. Doni byl však pozorný. Ve dvanácté minutě o sobě dali vědět také Giallorossi. Rodrigo Taddei našel skvěle volného Mancinoho, jehož nebezpečný pokus z krátké vzdálenosti výtečně chytil Coppola. Giallorossi se dále hrnuli do útoku, avšak štěstí jim nepřálo. Byli to totiž domácí, kdo se ujali vedení. V 17. minutě otevřel skóre Adriano Ferreira Pinto. Naběhl si na Belliniho centr, svou střelu poslal podél Doniho do sítě a probudil tak stadión Atleti Azzurri D'Italia k životu.

Gól domácí nabudil a několik chvil po prvním gólu musel Doni vytáhnout skvělý zákrok na dalekonosnou dělovku Tiberia Guarenteho. Na druhé straně se pokoušel probudit Řím k životu Mancini, ale jeho střela šla nad branku Ferdinanda Coppoly. V 36. minutě však již byli Římané mnohem blíže vyrovnání. Coppola neudržel tvrdou Mexesovu střelu a Simone Perrotta následně trestuhodně přestřelil prázdnou bránu! O dvě minuty později se však již Luciano Spalletti mohl radovat. Francesco Totti se postavil k přímému kopu a poslal střelu do míst, kam Coppola nedosáhl. Giallorossi tlačili a chtěli vyhrát, o čemž svědčí i celkové držení míče – 65% pro AS a 35% pro Atalantu. Tlak hostí vyústil ve 44. minutě ve vítězný gól. Mancini svou pravačkou zčista jasna vystřelil a překvapil Coppolu, který na míč už nedosáhl.

Do druhé půle Atalanta posílila ofenzívu, když na hřiště přišel Zlatan Muslimovič. Dal o sobě vědět hned po startu druhé půle, ale jeho střela se mezi tři tyče nevešla. Zhruba po hodině hry vychytal Doni Tissoneho pokus a o chvíli později vstřelilo AS na druhé straně branku. Ta byla však neuznána kvůli ofsajdovému postavení Simoneho Perrotty. V 67. minutě se dokázal uvolnit Sergio Floccari a šel sám na Doniho. Brazilský gólman vzešel z nájezdu vítězně a Atalanta promarnila jedinečnou příležitost ke srovnání. Poté měl šanci na vyrovnání ještě Zlatan Muslimovič, ale nadvakrát ji zahodil. Nejprve jeho hlavičku skvělým reflexem vyrazil Doni a následnou dorážku poslal útočník Atalanty nad odkrytou bránu. Do konce utkání se již nic výrazného nestalo a tak Římané slaví po vítězství 2:1.

Autor: Pavel Bartl / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zajímavý souboj, Atalanta hraje letos slušně, uvidíme jak si s ní Totti a spol. poradí. Tip 1:1.

Reagovat
Slejdy

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

AS Roma zabojovala a právem jim patří 3 body !!!

Reagovat
Slejdy

jj

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele