10. kolo
31.10.2007 20:30 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

AS Řím - SS Lazio 3:2

AS Řím potvrdilo roli favorita a v městském derby porazilo Lazio 3:2. Giallorossi se opět dokázali vypořádat s absencí kapitána Francesca Tottiho a v tabulce Serie A jim i nadále patří druhá příčka.

Prakticky z první vážnější šance hned udeřilo. Ve 12. minutě našel Panděv pasem za obranu Rocchiho, který si míč ideálně zpracoval a následně ho poslal přesně k tyči - 0:1.

Za AS mohl již o čtyři minuty později kontrovat Vučinic, veterán mezi třemi tyčemi Ballotta však zlikvidoval jak jeho samostatný únik, tak i následnou dorážku. Černohorský útočník nemusel dlouho truchlit, za další tři minuty rozjeli domácí nádhernou kombinační akci, na jejímž konci byla přihrávka Manciniho a Vučiničova střela do protipohybu Ballotty - 1:1.

Ve 32. minutě pálil z dálky nepřesně Mancini, na druhé straně hlavičkoval Panděv v nadějné pozici po centru Zauriho pouze do Doniho náruče. Třetí gólový moment přišel ve 42. minutě. To statická obrana Lazia pouze přihlížela, jak si Mancini nádherně vyměnil míč s Mexesem a následně s přehledem překonal Ballottu - 2:1.

Tečku za první půlí pak udělala nepřesná a tečovaná rána Ledesmy a slabý pokus Vučiniče, s nímž neměl Ballotta sebemenší problém.

Druhý poločas začali lépe hráči Lazia a Doniho pozornost svou hlavičkou prověřil Stendardo. Následující minuty se nesly ve znamení soubojů záložníka Perrotty s brankářem Ballotou. Ten v 55. minutě skvěle vyrazil na roh povedenou hlavičku domácího středopolaře, o dvě minuty později se však už radoval Perrotta. K jeho kopačkám krásně sklepl Vučinič centr De Rossiho, italský reprezentant si chladnokrevně přehodil Ballottu a poslal míč do prázdné brány - 3:1.

Perrottovi se myšlenka přehodit Ballottu velice líbila, v 58. minutě to zkoušel chytrým obloučkem z hranice pokutového území a hostující brankář vyškrábl míč na roh. Giallorossi kontrolovali hru a zdálo se, že utkání v poklidu dotáhnou do vítězného konce. Komplikaci přinesla 70. minuta. To se k trestnému kopu postavil Ledesma a parádní ranou nedal Donimu ani tu nejmenší šanci - 3:2.

V 76. minutě vystřelil Rocchi a Doni jeho pokus pro jistotu pouze vyrazil. Tři minuty před koncem mohl vítězství AS pojistit Cassetti, po přihrávce Giulyho ovšem tísněn nedokázal zakončit důrazně. Mrzet ho to nakonec neuselo, Lazio si totiž v závěru žádnou šanci již nevypracovalo a z městského derby odešlo s prázdnou.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (4)

Přidat komentář
M11

tak tohle bude zase narez... AS COME ON

Reagovat
Slejdy

jj snad vyhra .. lazio je jaksi v palu

Reagovat
HOST*lenny

3:0

Reagovat
HOST*bary72

Jedno z neslavnějších derby. AS jsou momentálně ve vetší pohodě, tak si na ně vsadím. Lazio ale neprodá kůži lacino a vybičuje se. Tip 2:1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele