22. kolo
09.02.2008 20:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

AS Řím - Reggina Calcio 2:0

Řím stáhl náskok na vedoucí Inter na pouhých pět bodů, když po vydřené bitvě porazil Regginu 2:0. Christian Panucci poslal Řím do vedení v 21. minutě a v 76. minutě potvrdil vítězství Mancini. Nyní musí Římané už jen čekat na nedělní výsledky a doufat, že vedoucí Inter zaváhá v Catanii.

Po šokující prohře v minulém kole na hřišti Sieny 0:3 Římané věděli, že pokud chtějí ještě pomýšlet na titul, více zaváhání si dovolit nemůžou, už i proto, že v příštích kolech je čeká Inter, Juventus a Fiorentina, kde překpokládáme velké bitvy o tři body. Ani v sobotu večer to ale Řím neměl jednoduché, sestupem ohrožená Reggina nedávala nic zadarmo. Hosté se dokonce mohli dostat do brzkého vedení, když obránce Cicinho zaváhal při souboji s Francem Brienzou, jehož střelu poté údajně rukou zblokoval obránce Phillipe Mexes. I přes naléhání hostujících hráčů ale rozhodnčí nepovolil. Řím zaúřádoval v 21. minutě, Totti poslal nadýchaný centr přímo na Panucciho a ten nekompromisně poslal míč za Campagnolova záda. Campagnolo o chvíli později málem doroval Římu dvoubrankové vedení, když upustil centr Manciniho, dokázal se však rychle dostat na nohy a zneškodnit pokus dorážejícího Tottiho. A když Totti v 35. minutě promáchl centr Aquilaniho, znamenalo to, že do kabin šel Řím s mírnou psychickou výhodou.

Reggina potřebovala vsítit branku, aby zabránila třetí porážce v řadě, což se jí málem podařilo, když v 52. minutě Luca Vigiani chytře přihrál Brienzovi, kterého však na poslední chvíli zastavil Mexes a tak ze slibné šance nakonec byl pouhý roh. V 68. minutě se Reggině gól dát podařilo, avšak díky ofsajdovému postavení Amorusa hosté museli krotit svou radost. V 76. minutě domácí prakticky rozhodli. Ludovic Giuly obešel dva obránce Regginy, následně přihrál Mancinimu a ten v pohodě zakončil. Reggina stále zlobila, střídající Ayodele Mkinwa dělovkou trefil tyč. A sedm minut před koncem si sám Doni zajistil čisté konto, když úžasným zákrokem vychytal Amorusa. Řím tedy nakonec porazil Regiinu 2:0.

Autor: Vít Nohejl / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

AS Roma musí odčinit ostudný debakl z minulého kola !!! 3 body jsou povinnost !!! Tip 3:0.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele