20. kolo
26.01.2008 20:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

AS Řím - Citta di Palermo 1:0

Stejně jako první sobotní utkání, i druhé skončilo nejnižším možným vítězstvím domácího týmu. AS Řím zvítězilo brankou Manciniho nad oslabeným Palermem a nyní již Totti a spol. jen netrpělivě vyčkávají na výsledek utkání Udinese – Inter Milán. Giallorossi cítí příležitost stáhnout náskok Interu!

Před startem utkání obdržel ocenění za 200 branek vstřelených v dresu AS Řím kapitán Francesco Totti. AS šlo do utkání značně posíleno, Totti si vyléčil chřipku a Panuccimu s Tonettem skončila stopka. Jedinou ztrátou pro domácí bylo jednozápasové suspendování Daniele De Rossiho. Na Palermo byl před zápasem vyvíjen značný tlak. Rosanero totiž prohráli oba své zápasy v roce 2008 a navíc vypadli z Coppa Italia.

Giallorossi málem dali již ve čtvrté minutě jednu z nejhezčích branek sezony. Taddei našel obloučkem za obranu Perrottu a jeho volej zastavila tyč hostující svatyně. O několik minut později se David Pizarro snažil nafilmovat penaltu a měl veliké štěstí, že mu sudí Brighi neudělil žlutou kartu, čehož se dožadoval především rozzuřený Amauri. Domácí se stále snažili útočit. Mancini vybídl zpětnou přihrávkou Tonetta k zakončení, ale římský obránce nemířil přesně. Ve 33. minutě se dostali Rosanero ke své první výraznější šanci. Cristian Zaccardo přiťukl Miccolimu z přímého kopu a Amauri jen o fous nedosáhl před brankou na míč od Miccoliho.

Hned po začátku druhé půle se snažil zatočit přímý kop do branky Doniho Fabrizio Miccoli, ale balón skončil nad. Na druhé straně nahrál Tonetto Tottimu na volej, avšak střela byla sražena Rinaudovou rukou. Nicméně byla to střela z bezprostřední blízkosti a zadák Palerma si chránil obličej. Rozhodčí tedy nechal pokračovat ve hře. Chvíli na to poslal do vápna dobrý centr Marco Cassetti, ale Tottiimu i Perrottovi chyběl kousíček k zakončení.

Zlomový okamžik přišel v 57. minutě. Rinaudo skluzem ze zadu skolil Mattea Brighiho a rozhodčí ukázal hříšníkovi červenou kartu. Ačkoliv kontakt nebyl tak tvrdý, byl to zákrok velmi nebezpečný. Hráči Palerma byli neklidní a rozhořčení výrokem sudího. To bezesporu rozhodilo jejich koncentraci, čehož Římané využili již dvě minuty po vyloučení soupeřova hráče. Balón z rohového kopu si našel nikým nehlídaného Manciniho, který na zadní tyči poslal bez problémů míč do sítě. Alberto Fontana se na gólu také trochu podepsal, jelikož vyběhl velmi pozdě.

Rosanero se však dokázali oklepat a i v deseti mužích se pokoušeli o vyrovnání. Giallorossi byli zatlačeni na svou vlastní polovinu. Marco Cassetti mohl být rád, že neviděl druhou žlutou kartu za nepěkný bodyček, kvůli čemuž se trenér hostí Francesco Guidolin velmi vztekal. Několik minut poté se Alberto Aquilani marně zlobil za odmávaný ofsajd, který mu zabránil v postupu na osamoceného brankaře Fontanu. A zlobil se oprávněně, jelikož se o postavení mimo hru nejednalo. V 88. minutě bylo Palermo blízko vyrovnání. Edison Cavani ale přestřelil z šesti metrů branku. V samotném závěru ještě nebezpečně hlavičkoval Mexes, avšak branka nepadla a AS Řím mohl slavit cenné vítězství nad Palermem.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Že by další 3 body pro domácí AS ??? Určitě ano, tip 2:0.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele