24. kolo
03.03.2024 19:00 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Viktor Gyökeres (© AFP)

Sporting proti Farense přišel o dvougólové vedení, přesto nakonec slaví těsné vítězství

Fotbalisté Sportingu splnili roli favorita a vyhráli na domácí půdě utkání 24. kola Ligy Portugal proti Farense. Už po půlhodině hry vedli domácí díky trefám Bragançy a Gyökerese o dva góly, ale vzápětí snížil Belloumi a krátce po změně stran vyrovnal Zé Luís. Vyrovnaný stav ovšem nevydržel dlouho, protože vítězný gól nakonec vstřelil domácí Pedro Gonçalves.

Sporting s pohárovým derby s Benficou za sebou a osmifinále Evropské ligy před sebou nastoupil v obměněné sestavě, což v úvodních minutách nešlo příliš poznat. Už v 11. minutě nedokázala obrana Farense odvrátit přízemní centr z pokutového území a míč se dostal k Bragançovi, který nádherným angličanem poslal Sporting do vedení.

Poté Sporting zahrozil až ve 24. minutě, kdy po centru z rohového kopu hlavičkoval do tyče St. Juste. O pár vteřin později zachránila brankáře Velha branková konstrukce podruhé, když si Santosův centr málem srazil do vlastní brány Talys.

Domácí si tak na druhý gól museli počkat do 29. minuty, ale nutno poznamenat, že čekání stálo za to. Gonçalves poslal z levé strany hřiště centr do malého vápna, kde se před obránce nacpal Gyökeres a krásným dotekem posunul míč za brankářova záda.

Dvougólové vedení ovšem Sportingu vydrželo pouhé tři minuty. Farense díky aktivnímu napadání obralo domácí hráče o míč při rozehrávce, Zé Luís narazil před pokutovým územím míč Belloumimu a alžírský fotbalista skvělou střelou upravil skóre na 2:1.

Na začátku druhého poločasu byli domácí fotbalisté ještě hlavami v kabinách a hráči Farense to dokázali potrestat. Ve 48. minutě ještě zachránilo brankáře Israela před Zé Luísovým zakončením břevno, ale kapverdského záložníka mohla neproměněná šance mrzet jen dvě minuty. Zkušený kapverdský útočník si totiž nejvýše vyskočil na Baldého centr z rohového kopu a hlavou vyrovnal na 2:2.

Velká euforie hostujícího týmu nevydržela moc dlouho. V 53. minutě Edwards s Esgaiem přečíslili pravou stranu hřiště a druhý jmenovaný poslal Gonçalvesovi přesný míč do malého vápna, odkud se ofenzivní tahoun "Lvů" nemýlil.

Po vedoucím gólu Sporting značně zvolnil tempo zápasu a snažil se hlavně držet míč co nejdál od své brány. To se mu povedlo, a když střídající Paulinho v 78. minutě neproměnil svou velkou šanci, skončilo utkání vítězstvím lisabonského celku nad Farense v poměru 3:2.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele