5. kolo
17.09.2023 21:30 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Sportingu (© AFP)

Sporting před Evropskou ligu snadno porazil oslabené Moreirense

Sporting se už pomalu a jistě chystá na účast v Evropské lize, nicméně ještě předtím se představil na ligové scéně proti Moreirense a díky skvěle zvládnutému druhému poločasu nakonec zvítězil hladce po výsledku 3:0. V letošním ročníku Primeira Ligy si tak připsal na konto již své čtvrté vítězství a se třinácti body mu patří druhé místo, za vedoucí Boavistou zaostává jen vinou horšího skóre.

Hosté naopak utrpěli svou třetí porážku této ligové sezóny a se čtyřmi body se nacházejí až na patnácté příčce. Výběr vedený koučem Rúbenem Amorimem sice dominoval na trávníku od úvodního hvizdu a vytvářel si jednu velkou možnost za druhou, jenomže nebyl produktivní a do kabin se tak odcházelo za nerozhodného bezbrankového stavu. Jeden z klíčových okamžiků se zrodil necelých deset minut po změně stran.

Prokletí totiž zlomil čtyřiadvacetiletý dánský záložník Morten Hjulmand, který se po odvráceném centru z křídla opřel do odraženého balónu z dvaadvaceti metrů a jeho razantní pokus zapadl přímo do levého dolního růžku. Domácí od tohoto okamžiku výrazně ožili a svůj náskok pojistili krátce po odehrané hodině.

Tentokráte se prosadil pětadvacetiletý švédský forvard Viktor Gyökeres, jenž po zpětném pasu Nuna Santose téměř od brankové čáry hlavičkoval zcela sám na hranici brankového území a s pomocí země překonal bezmocného gólmana Kewina. V následujícím průběhu spálil Gyökeres další dvě nadějné příležitosti, hosté definitivně přišli o naději na bodový zisk v 88. minutě.

Zkušený brazilský obránce Maracás totiž hodně nevybíravým způsobem došlápl právě kotník Gyökerese a rozhodčí Manuel Oliveira ho po vytáhnutí druhé žluté karty předčasně poslal do sprch. CP využilo početní výhodu v šesté minutě nastavení, neboť gólový účet uzavřel Ousmane Diomandé přesnou hlavičkou po rohovém kopu střídajícího Genyho Catama.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele