7. kolo
29.09.2023 21:15 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Ángel Di María (© AFP)

Benfica v nezáživném Clássicu využila početní výhody a jde do čela soutěže

Benfica v nezáživném utkání ovlivněném brzkou červenou kartou udolala svého úhlavního rivala FC Porto 1:0 a jde do čela ligové tabulky. O jediný gól zápasu se postaral v druhém poločase největší ofenzivní tahoun domácího celku Ángel Di María.

Utkání začalo z obou stran velmi opatrně. Ani jeden z týmů se totiž nenachází v oslnivé formě a úvodní minuty duelu to jasně dokazovaly. První vzruch tak přišel v 19. minutě, kdy unikajícího Nerese skluzem srazil hostující stoper Cardoso. Přestože zahrál Cardoso jako první míč a až později srazil brazilského křídelníka, udělil mu sudí Pinheiro přísnou červenou kartu. Vzhledem k personální krizi na stoperské pozici tak dostal svou šanci ve velkém zápase člen druholigového béčka Zé Pedro.

První poločas se však domácímu celku nevydařil a jeho početní výhoda nebyla tolik znát. Nejvíc práce měl hostující brankář Costa po sraženém Neresově centru. Naopak na druhé straně se mohl po svém dalekonosném pokusu radovat Pepê, ale proti jeho střele výborně zasáhl Trubin.

Po změně stran už Benfica převzala otěže zápasu a byla proti oslabenému soupeři jasně lepším týmem. Už v 53. minutě mohl ofenzivní trápení zlomit Kokcu, ale jeho obstřel z levé strany skončil jen na tyči. O tři minuty později měl ještě větší šanci po krásné Di Maríově přihrávce Neres, ale místo střely z první zvolil kličku na svou slabší pravačku a trefil pouze brankáře Costu.

Nutno dodat, že nečekaný záskok z rezervy Zé Pedro hrál po boku Davida Carma, který také nemá moc zkušeností s podobnými duely, velmi dobrý zápas obrana Porta i bez zkušených opor odolávala nátlaku domácích. Ten přinesl efekt až v 68. minutě. Neres z levé strany procpal po několika odrazech centr do pokutového území, kde míč našel Di Maríu a ten míč technickou střelou zatočil za záda Dioga Costy..

V obraně velmi dobře vzdorující Porto nemělo dostatek sil na zdramatizování zápasu a po obdržení gólu již nenašlo cestu k Trubinově bráně. Benfica tak vyhrála fotbalově nezáživné Clássico a posouvá se na vrchol ligové tabulky.

Autor: Martin Jedlička / vsport.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele