9. kolo
28.10.2023 19:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Benfica po výbuchu v Lize mistrů nezvládla ani ligový zápas s Casa Pia

Obhájce mistrovského titulu z Lisabonu se v tuto chvíli poměrně trápí, jelikož po úterním neúspěchu v Lize mistrů se španělským Realem Sociedad (0:1) nezískal ve skupině D jediný bod a k tomu ani jednou neskóroval, teď navíc selhal i na ligové scéně. S podceňovaným Casa Pia totiž neudržel těsný náskok a remíza 1:1 je pro něj velkým zklamáním - v tabulce se sice dostal do vedení s dvaadvaceti body, ale jeho městský rival Sporting má na kontě stejný počet bodů a disponuje jedním duelem k dobru.

Hostující výběr si naopak připsal na konto nečekanou remízu a s deseti body mu momentálně patří třinácté místo. Hosté vstoupili do tohoto sobotního střetnutí o něco lépe a po necelých dvaceti odehraných minutách mohli vést, jenže Leonardo Lelo hlavičkoval z dobré pozice příliš vysoko. Od tohoto momentu měl navrch domácí favorit, nicméně brankář Ricardo Batista hned dvakrát brilantně zasáhl proti střelám Davida Nerese a stejný hráč následně pálil v 35. minutě o centimetry vedle pravé konstrukce.

Benfica však přeci jen skórovala ještě do přestávky, ve 44. minutě měl totiž přesnou mušku João Mário. Zkušený třicetiletý záložník si posunul finální přihrávku Aursnese do pokutového území soupeře a pak z dvanácti metrů ukázkově napálil balón přímo do levé šibenice. Hosté měli blízko k vyrovnání necelých deset minut po změně stran, když rozhodčí Cláudio Pereira nařídil v jejich prospěch pokutový kop za evidentní podražení Florentina na unikajícího Jajáu.

Ovšem nabídnutou možností pohrdl Felippe Cardoso, protože ukrajinský gólman Trubin vystihl směr jeho bomby a famózně ji vyrazil do strany. Benfica pak i přes mírný tlak nedokázala navýšit vedení a soupeř ji za to potrestal vyrovnávací trefou v 81. minutě. Prosadit se dokázal španělský obránce Gaizka Larrazábal, jenž se opřel do míče z hodně ostrého úhlu a ten k překvapení všech propadl do sítě mezi nohama chybujícího Trubina.

Benfica v závěrečné desetiminutovce hodlala převrhnout misky vah na svou stranu, avšak když Florentino orazítkoval svou dělovkou břevno a v samém závěru nerozhodli ani Rafa Silva, Joao Neves či Antonio Silva, tak se výsledek již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele