3. kolo
26.08.2023 21:30 CET
2 : 3
(0:1)

Reportáž

Petar Musa (© AFP)

Gil Vicente bojovalo, ale tři body si z jeho hřiště odnáší Benfica

Fotbalisté Benficy nedopustili další venkovní zaváhání a po dramatickém průběhu si odváží z půdy Gil Vicente tři body za vítězství 3:2. Hosté šli do vedení v prvním poločase po Di Maríově penaltě, v druhém poločase pak oba týmy vstřelily po dvou gólech, přičemž Musova trefa v první minutě nastaveného času byla rozhodující.

Utkání v úvodních minutách nenabídlo mnoho zajímavých situací a k prvnímu vzrušujícímu momentu došlo až v 18. minutě. Letní posila Maxime Dominguez škrt na hranici velkého vápna přes nohu Mária a sudí Pinheiro správně nařídil pokutový kop. Jeho exekuce se překvapivě neujal sám faulovaný ale Angél Di María, který poslal míč do protipohybu brankáře Andrewa - 0:1.

Domácí brankář se ale předvedl jen o pár minut později. Di Maríuv centr z volného přímého kopu našel přesně Cabralovu hlavu, který míč pěkně prodloužil směrem na bránu, ale brazilský brankář ho před brankovou čárou skvěle vykopl. V závěru úvodního dějství pak málem zaskočil stoper Fernandes střelou hlavou špatně postaveného brankáře Soarese, který si však nakonec s míčem poradil.

Také po změně stran byl velmi výraznou postavou na hřišti hostující Di María. V 51. minutě nebezpečně vystřelil z volného přímého kopu a Andrew měl co dělat, aby míč vyrazil. O dvě minuty později už brazilský brankář tak úspěšný nebyl. Benfica předvedla krásný a rychlý protiútok, na jehož konci byl centrující Aursnes a do odkryté brány podrážkou zakončující Silva, který netradičním způsobem zdvojnásobil vedení svého týmu.

Dílo zkázy mohlo být pro domácí dokonáno o necelých deset minut později, kdy si Gabriel Pereira srazil do vlastní brány Silvův centr. Rafa Silva se ale do výhodné situace dostal z ofsajdové pozice a gól nebyl uznán.

Naděje na bodový zisk tak domácím zůstala v 74. minutě dokonce vzrostla. Ve vzniklé skrumáži před pokutovým územím Benficy se nejlépe zorientoval Fujimoto, který míč přistrčil k Tourému a jednadvacetiletý útočník v pádu ze záklonu rozvlnil síť za Soaresem.

Gólem nabuzení domácí mohli v první minutě nastavení vyrovnat, ale Aurelio svou šanci nevyužil, a tak na druhé straně trestali hosté. Neves ve čtvrté minutě futsalovým obloučkem za obranu našel Musu a chorvatský útočník přesným zakončením zařídil Benfice dvougólové vedení.

To se ukázalo jako důležité, protože v 8. minutě nastaveného času dostali domácí šanci v podobě volného přímého kopu z hranice pokutového území a v prostoru přesně před Soaresovou bránou. Exekuce se ujal po Fujimotově narážečce Dominguez a přesnou střelou snížil na 2:3. Na další zdramatizování utkání už však domácí neměli čas a vítězství tak slaví obhájce titulu.

Autor: Martin Jedlička / vsport.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele