4. kolo
03.09.2023 19:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Sérgio Conceicao (© AFP)

Porto poprvé v sezóně zaváhalo, s Aroucou se totiž rozešlo smírně

Porto se těsně před reprezentační přestávkou mohlo vyhoupnout do čela portugalské ligy, jenže v tomto nedělním utkání poprvé v sezóně zaváhalo. A vzhledem k průběhu nakonec bylo rádo, že získalo alespoň bod. Skvěle organizovaný hostující vyzyvatel se totiž dostal do senzačního vedení v 84. minutě a o naprosto nečekaný tříbodový zisk přišel až v devatenácté minutě maratónského nastavení, kdy se trefil Evanilson.

FC se tak po třech předchozích výhrách musí vrátit nohama na zem, zatímco letošní účastník předkola Konferenční ligy prodloužil svou neporazitelnost a se šesti získanými body mu patří osmá příčka. Svěřenci trenéra Sérgia Conceiçãa přitom začali velmi dobře a po úvodní velké šanci Pepêho dokázal rozvlnit síť íránský kanonýr Taremi, nicméně jeho trefa po přezkoumání videozáznamu neplatila kvůli těsnému ofsajdu.

Hosté chtěli z ničeho nic otevřít skóre tohoto střetnutí krátce po odehrané půlhodině, ale razantní střelu pozdějšího hrdiny Crista Gonzáleze nadvakrát zneškodnil pozorný brankář Diogo Costa. Domácí favorit v následujícím průběhu pálil jednu stoprocentní možnost za druhou a byl za to potrestán sedm minut před vypršením normální hrací doby, kdy měl přesnou mušku právě pětadvacetiletý Cristo.

Ten na levém křídle předvedl fantastickou individuální akci a nakonec i v obležení několika protihráčů přesně vypálil k levé konstrukci mimo dosah marně se natahujícího Costy. Rozhodčí Miguel Nogueira poté přidal astronomických sedmnáct minut nad rámec devadesátiminutové doby, domácí přitom mohli vyrovnat "již" v minutě patnácté.

Nogueira totiž nařídil ve prospěch domácího celku pokutový kop za evidentní podražení Galoviče na Taremiho, nabídnutou možností však pohrdl Brazilec Galeno, kterého vychytal famózní uruguayský brankář De Arruabarrena. Nicméně Porto přeci jen srovnalo v poslední možnou chvíli, neboť skóroval Evanilson nezištnou tečí z bezprostřední blízkosti. De Arruabarrenovi smolně propadl balón mezi nohama do branky.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele