16. kolo
06.01.2024 19:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Rafa Silva (© AFP)

Benfica si bez potíží poradila s Aroucou a za vedoucím Sportingem stále zaostává o jediný bod

Obhájce mistrovského titulu z Lisabonu vstoupil do nového roku tím nejlepším možným způsobem a po vlažnějším začátku snadno porazil outsidera z Aroucy po výsledku 3:0. V tomto ligovém ročníku zaznamenal již své dvanácté vítězství a je stále druhý o bod za městským rivalem Sportingem, před třetím Portem si vytvořil čtyřbodový náskok. Domácí celek naopak přerušil svou šňůru pěti duelů bez porážky a klesl na třináctou příčku se šestnácti body.

Hostující favorit se rozjížděl pozvolněji a v prvním poločase marně dobýval pozornou defenzívu svého protivníka. První solidní možnost si vypracoval krátce po odehrané čtvrthodině, kdy k levé tyči zavěsil Rafa Silva, ale jeho branka nebyla uznána kvůli předchozímu ofsajdu. Stejný hráč znovu rozvlnil síť zhruba po půl hodině hry, nicméně ani v tomto případě nepřelstil ofsajdovou past a skóre utkání se proto ani teď neměnilo.

Avšak zkušený třicetiletý záložník naplnil nepsané heslo "do třetice všeho dobrého" ve 39. minutě, jelikož tentokráte už vsítil regulérní trefu a otevřel tedy gólový účet tohoto sobotního střetnutí. Po krásném pasu argentinského šplímachra Angela Di Maríi si totiž na pravém křídle elegantně zpracoval míč a nadvakrát pokořil zasahujícího brankáře De Arruabarrenu. FC přeci jen ožilo v samém závěru úvodního dějství.

Nejprve selhal David Simao, když z bezprostřední blízkosti trestuhodně dorážel o kousek nad břevno, v nastaveném čase pak neplatil zásah Crista Gonzáleze vinou ofsajdového postavení přihrávajícího Rafy Mújici. Benfica pojistila svůj náskok ihned po přestávce, neboť skóroval turecký krajánek Orkun Kökçü. Ten si po vynikající kolmici na pravou stranu a okamžité zpětné pobídce Rafy Silvy seběhl před prázdnou branku a tu z hranice brankového území neminul - 0:2.

Od tohoto okamžiku tempo výrazně opadlo, domácí se jen stěží dostávali na útočnou polovinu a svěřenci německého trenéra Rogera Schmidta si pro změnu hlídali dostatečný náskok. Třetí definitivní pojistku k tomu přidali necelých deset minut před závěrečným hvizdem, protože střídající chorvatský forvard Petar Musa po pasu Kökçüa z levé strany akrobaticky obstřelil marně se natahujícího De Arruabarrenu kroucenou tečí ze šesti metrů. V dresu SL opět zůstal jen na lavici náhradníků český reprezentační obránce David Jurásek.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele