8. kolo
07.10.2023 21:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Benficy (© AFP)

Stoper Silva vystřelil v nastaveném čase výhru Benficy v Estorilu

Benfica po další ztrátě v Lize mistrů byla velmi blízko k špatnému výsledku i na ligové scéně. Dlouhotrvající bezbrankový stav v zápase v Estorilu ale protrhl vetřetí minutě nastaveného času stoper Antonio Silva. A nakonec zajistil svému týmu tříbodový zisk.

S obměněnou sestavou oproti úternímu zápasu s Interem se Benfica v prvních minutách od úvodního hvizdu spíše hledala. První větší šanci měl až ve 24. minutě Tengstedt, jenže svůj samostatný únik zakončil střelou mimo bránu.

Mladý dánský útočník byl i u další nebezpečného akce svého týmu, když připravil střeleckou pozici pro Nerese. Brazilský křídelník sice zacílil lépe než jeho kolega, ale proti cestě míče do brány se postavil skvělým zákrokem brankář Carne. Dorážející Jurásek pak v nadějné šanci minul bránu.

Hostující tým byl v první půli lepší, ovšem mladý Tengstedt nedokázal přetavit šance, do kterých se dostával, v gól. Krátce po změně stran o sobě naopak poprvé dal vědět Estoril. Fernandesovu střelu z přímého kopu ještě s klidem zkrotil Trubin. Tavaresovu střelu o pár minut později už však musela zastavit tyč.

Po ofenzivním intermezzu domácího týmu opět převzala herní inciativu Benfica, nicméně ke gólovému úspěchu měla daleko. Asi největší šanci měla v 58. minutě, kdy Carne neudržel dalekonosný Otamendiho pokus, přičemž musel likvidovat ještě Máriovu dorážku.

Rozhodující moment tak přišel v 93. minutě jako blesk z čistého nebe. Na centr od rohového praporku nejvýše vyskočil Musa, který míč přiklepl k Silvovi, jehož zakončení rybičkou poslalo míč za brankovou čáru. Benfica tak díky pozdnímu gólu mladého stopera vyhrála nejtěsnějším rozdílem na půdě Estorilu a před reprezentační pauzou bude v ligové tabulce nejhůře druhá.

Autor: Martin Jedlička / vsport.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele