22. kolo
27.02.2023 20:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Sporting potvrdil mizérii Estorilu a dokráčel k poklidnému vítězství

Už pátou výhru z posledních šesti zápasů si připsali fotbalisté Sportingu, kteří porazili na domácí půdě Estoril 2:0. O výhře domácích rozhodli dva hráči hostující z Barcelony - na konci prvního poločasu vstřelil úvodní gól Bellerín, na začátku toho druhého přidal pojistku Trincão.

Hráče Sportingu na hřišti přivítaly poloprázdné tribuny, což je jasným odrazem nepovedené sezóny, kterou klub prožívá, ale proti Estorilu byl k vidění dominantní fotbal ze strany domácích. V 18. minutě si domácí vypracovali první velkou šanci, kdy po Edwardsovu centru hlavičkoval sám z penalty Paulinho, ale Leite jeho střelu vyrazil.

Ospalejší první poločas oživil až v 38. minutě Edwards, který si z pravého křídla navedl míč na levou nohu na střelu a jen těsně minul Leiteho bránu. Gólu se Sporting dočkal o dvě minuty později, kdy se míč se štěstím odrazil v pokutovém území k Bellerínovi, kterým svým prvním gólem v novém dresu otevřel skóre.

Ani po změně stran to nevypadalo, že by zelenobílí svému soupeři něco dovolili a brzy přidali druhý gól. Trincão si v 51. minutě navedl míč z levé strany na střed, až příliš jednoduše prošel mezi pěti obránci a sám před brankářem zvýšil na 2:0.

Trincão byl při chuti a zakončoval většinu ofenzivních akcí Sportingu v druhém poločase. Na Leiteho ale na rozdíl od zbytku obrany Estorilu už nevyzrál. Na druhé straně naopak mohl zdramatizovat zápas v 83. minutě po rohovém kopu na zadní tyči úplně volný Araújo, ale trefil právě tu tyč.

Třetí gól domácího týmu mohl přidat v poslední minutě standardní hrací doby po centru Trincãa střídající Chermiti, ale jeho střelu z otočky Leite vykopl pryč. Sporting tak vyhrál 2:0 nad Estorilem a stáhl body na ztrácející konkurenci před ním.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele