13. kolo
13.11.2022 19:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Benfica si poradila s Gil Vicente a přestávku přečká s pohodlným náskokem na čele tabulky

Za zcela suverénní se dá považovat průchod Benficy úvodní fází nové sezóny. Benfica zvládla i poslední zápas před světovým šampionátem a v utkání, ve kterém se kopaly dvě penalty, vyhrála nad Gil Vicente 3:1. Celkově tak ve 13 odehraných kolech ztratila pouze dva body.

Benfica před solidně zaplněným stadiónem od začátku dávala najevo, že nehodlá proti Gil Vicente jakkoliv zaváhat. Už v úvodní desetiminutovce hostující kapitán Rubén Fernandes nešetrně zasáhl proti Rafovi Silvovi v pokutovém území a sudí Oliveira správně nařídil penaltu. Její exekuce se ujal klasický střelec Mário a suverénním zakončením otevřel skóre zápasu.

V 17. minutě ale se na druhé straně hřiště postaral o penaltu také druhé kapitán. Otamendi nedokázal uhnout rukou před Franovým sklepnutím a sudí Oliveira ukázal na penaltový puntík podruhé v zápase. K exekuci pokutového kopu se postavil Fran a díky své osmé trefě v sezóně se na chvíli osamostatnil na čele tabulky střelců.

Osamostatnil se tam přesně na 18 minut. Poté na druhé straně opět udeřila Benfica a tentokrát prostřednictvím svého nejnebezpečnějšího střelce. David Neres z úhlu propálil brankáře Kricjuka a na ideálním místě čekal Gonçalo Ramos, který zpomalenou střelu dorazil do prázdné brány a opět se dotáhl na Frana.

Strany byly po poločasové pauze prohozeny necelých osm minut, když Benfica zabránila jakémukoliv dramatu. Enzo Fernández poslal z levé strany hřiště nenápadný centr do prostoru penalty, kde se nejlépe zorientoval Ramos a přesnou hlavičkou k tyči se pro změnu on osamostatnil na čele tabulky střelců.

Ze strany Benficy to i přes pohodlné vedení nebylo všechno a nadále hrozila. V 78. minutě Mário skvěle načasoval přihrávku do pokutového území na Musu, který však složitě koordinoval své postavení a v pádu mířil pouze vedle brány. Neujal se ani Neresův technický pokus, který pouze rozezvučel tyč za brankáře Kricjukem, a tak Benfica díky výhře 3:1 udržela pohodlný osmibodový náskok na čele soutěže.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele