11. kolo
29.10.2022 19:00 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

David Neres (© AFP)

Benfica pokračuje v krasojízdě a po debaklu GD Chaves zvýšila své vedení na čele Primeira Ligy

Benfica si po důležité úterní výhře v Lize mistrů nad italským Juventusem (4:3) s předstihem zajistila postup do osmifinále a v hlavní fázi nejprestižnější evropské klubové soutěže ani jednou neprohrála, navíc opravdu válí i na ligové scéně. V dosavadních jedenácti duelech totiž pouze jednou remizovala a teď si na konto připsala už své desáté vítězství, když bez větších potíží porazila GD Chaves ve vysokém poměru 5:0.

SL tak má na kontě parádních jednatřicet bodů a díky dalšímu zaváhání Porta se Santa Clarou (1:1) si na čele portugalské nejvyšší soutěže vytvořila solidní osmibodový náskok. Hosté v předchozím průběhu například venku zaskočili Sporting (2:0) i Bragu (1:0), ovšem po minulém úspěchu s Gil Vicente (3:1) nyní zaostávali ve všech ohledech. Tabulkou se z horní poloviny propadli na současné jedenácté místo se ziskem patnácti bodů.

Svěřenci německého trenéra Rogera Schmidta dominovali na trávníku od samého začátku a během úvodních deseti minut skórovali hned dvakrát. Ani ne po dvou odehraných minutách otevřel gólový účet zápasu brazilský forvard David Neres, jenž po přistrčení Aursnese napřáhl z dobrých dvaadvaceti metrů a jeho nádherná pumelice zapadla přímo do levé šibenice kolem plachtícího gólmana Paula Vítora.

Neuběhlo ani dalších osm minut a jasný favorit skóroval podruhé. K přímému volnému kopu těsně před hranicí pokutového území se postavil Alex Grimaldo a svou nádhernou střelou i přes zákrok hostujícího strážce zavěsil pod břevno. Domácí pokračovali v souvislém tlaku i nadále a další gól mohli přidat po necelé půl hodině hry, nicméně osamocený Gonçalo Ramos po parádní akci Nerese trestuhodně hlavičkoval o kousek vedle bližší tyče.

Chaves mohlo vykřesat naději na bodový zisk ve 34. minutě, jenomže Héctor Hernández po samostatném úniku selhal tváří v tvář proti brankáři Vlachodimosovi, který vynikajícím zákrokem odvrátil balón do strany. O devět minut později definitivně rozhodl o úspěchu Benficy Gonçalo Ramos, když ze tří metrů dorazil balón do poloprázdné branky - 3:0.

Domácí si po změně stran s přehledem hlídali dostatečný náskok a v závěrečné čtvrthodině skórovali ještě dvakrát. Nejprve se prosadil střídající chorvatský forvard Petar Musa, když využil fantastické přízemní kombinace svých spoluhráčů a přízemním pokusem z deseti metrů nekompromisně pokořil Vítora. V nastaveném čase dokonal skvělý ofenzivní výkon SL Rafa Silva, jelikož po prvotní ráně do břevna nemohl minout zcela odkrytý prostor tří tyčí svou hlavičkou z pěti metrů.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, vsports.pt, soccerway.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Chaves, prosím bez výmrdu. Venku zařízli sázkaře už třikrát. Oblíbený to zřejmě celek u sk

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele