34. kolo
27.05.2023 19:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Benfica si doma podle očekávání poradila se Santa Clarou a po čtyřech letech slaví mistrovský titul

Fotbalisté Benficy nedopustili v posledním ligovém kole žádné drama a porazili poslední Santa Claru na domácím vyprodaném stadiónu 3:0. Díky výhře udrželi dvoubodový náskok na druhé Porto a po čtyřech letech získali titul mistra Portugalska.

Santa Clara je největším zklamáním této sezóny a s jistotou sestupu se od ní žádné překvapení na půdě lídra nečekalo. Už po sedmi minutách hry, tak šli domácí do vedení. Bah centrem z pravé strany našel nabíhajícího Ramose a ten přesnou hlavou dal už devatenáctý ligový gól v této sezóně.

Hosté hráli překvapivě vyrovnanou partii, ale otevřenou obranu Benfica trestala. Ve 28. minutě zavelel k rychlému protiútoku Mário, který si hned třikrát vyměnil míč s Rafou Silvou a ten střelou šajtlí navýšil vedení svého týmu.

Po změně stran Benfica pokračovala ve své pohodlné mistrovské jízdě a v 60. minutě už mohly bez větších obav začít mistrovské oslavy. Firmino totiž v pokutovém území nezvládl odkopnout míč a zahrál v pokutovém území rukou. Nařízené penalty se ujal Grimaldo a v posledním zápase za Benficu i s trochou štěstí propálil brankáře Batistu.

Santa Clara se s prvoligovým jevištěm chtěla rozloučit gólem a v 70. minutě k němu měla velmi blízko. Ricardinhovu střelu i následnou Andrezinhovu dorážku však perfektně vychytal Vlachodimos, který naopak chtěl zakončit sezónu s nulou.

Řecký brankář obstál i proti Ricardinhově nečekané střele patou v závěru zápasu. Benfica tak v karnevalové atmosféře dokráčela k výhře 3:0, která jí s absolutní jistotou zajistila 38. ligový titul, na který čtyři roky čekala.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele