30. kolo
29.04.2023 16:30 CET
4 : 1
(3:1)

Reportáž

Ricardo Horta (© AFP)

Braga si hladce poradila s Portimonense a zůstává v boji o dobré umístění

Minimálně na den postoupila Braga po výhře 4:1 nad Portimonense na druhé místo portugalské ligy. Arsenalistas na svého soupeře vletěli už od úvodního hvizdu a výhru si v průběhu celých 90 minut bez výraznějších problému pohlídali.

Svěřenci Artura Jorgeho před početnou návštěvou opravdu neotáleli a první gólovou příležitost vypracovali už v 2. minutě. Bruma prostrčil v pokutovém území míč mezi nohami obránce na nabíhajícího Ruize, který v dobré šanci mířil přesně.

Domácí celek byl značně aktivnější. Po čtvrthodině hry mohl vedení svého týmu navýšit Ricardo Horta, ale jeho technická střela mířila těsně nad bránu. Zodpovědnost za střílení gólů tak na sebe vzal Medeiros, který z přízemní střelou z volného přímého kopu překvapil brankáře Nakamuru a střelou na jeho stranu zvýšil na 2:0.

Braga si standardní situace oblíbila a do přestávky udeřila ještě jednou. Na centr Andrého Horty si nejvýše vyskočil Niakaté a prudkou hlavičkou donutil Nakamuru vytáhnout míč ze sítě už potřetí. Do konce první půle ale zvládli hosté překvapivě zareagovat. V druhé minutě nastavení se ke střele v pokutovém území dostal Rui Gomes a s výrazným přispěním blokujícího Gómeze snížil na 3:1.

Po změně stran se aktivita Bragy snížila a hosté měli náznaky několika šancí, které ale ztroskotaly na špatně provedené finální fázi. V 67. minutě naopak naposledy udeřila Braga. Namlsaný Niakaté vyvezl míč až pokutovému území soupeře, kde přihrál Ricardu Hortovi, jenž se kličkou zbavil obránce a přidal svůj dvanáctý ligový gól v sezóně.

V závěru utkání mohl přidat ještě třináctý, ale Nakamura už za svá záda žádnou další střelu nepustil, a tak se s úspěchem nesetkal ani Sequeirův dalekonosný pokus. Braga porazila Portimonense 4:1 a prodlužuje sérii ligových výher na pět zápasů.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele