28. kolo
16.04.2023 19:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Ricardo Horta (© AFP)

Braga v malém derby přetlačila Gil Vicente a zůstává v kontaktu s čelem ligy

Braga nezopakovala loňské selhání a poradila si na svém stadiónu s regionálním rivalem Gil Vicente. Utkání rozhodl jediným gólem domácí kapitán Ricardo Horta, který tak ukončil čtyřzápasové čekání na gól.

Braga se v letošní sezóně pohybuje v nejvyšších patrech tabulky, a tak byla před derby favoritem utkání. První gólovou akci však předvedli v 11. minutě hosté. Marin přízemním centrem zachytil náběh Frana, který s pomocí tyče překonal brankáře Matheuse, ale v momentě přihrávky se nacházel v ofsajdu, což odhalil videorozhodčí.

Ve 30. minutě utkání se tak rozvlnila síť na druhé straně. Ricardo Horta obloučkem za obranu vyslal do úniku Brumu, který zpětnou přihrávkou našel zase Hortu, jemuž sice míč při zpracování poskočil, ale ani to mu nezabránilo poslat míč nekompromisní střelou pod břevno.

O pět minut později se z gólu mohl radovat i druhý z bratrů Hortů André, ale jeho zakončení po nevydařeném Ruizově centru odkopl ve skluzu před brankovou čárou bek Carraca. Hned vzápětí si Medeirosovu střelu do vlastní brány srazil Marin, ale křídelník Bragy byl v ofsajdu a gól nebyl uznán.

Gil Vicente rozhodně není v takové formě a herní pohodě jako před rokem, což jasně odrážel obraz hry. Další velkou šanci měl na straně domácích před koncem prvního poločasu po Al Musratiho průnikové přihrávce Bruma, ale v zakončení nevyzrál na brankáře Venturu. To se nepovedlo napodruhé ani Ricardo Hortovi, a tak se šlo do kabin za stavu 1:0.

Šest minut po změně stran ohrozil obranu Bragy Fran Navarro, který se s míčem octnul za obranou. Z dobré střelecké pozice ho ale obětavý bráněním vytlačil Gómez a španělský útočník nakonec z úhlu trefil pouze Matheuse.

K nějaké výraznější šanci se ale hosté nedostali a naopak mohla ještě skórovat Braga. Po centru kapitána Ricarda Horty mohl hlavou druhý gól přidat střídající Banza, ale výborně jej vychytal připravený Ventura. Mladý brazilský brankář za svá záda nepustil ani dalekonosný pokus Medeirose a držel šanci svého týmu na bodový zisk.

Ten byl nakonec velmi blízko. V 85. minutě prodloužil Oliveirův střílený centr za záda Matheuse Fran, ale stejně jako na začátku utkání ho o radost připravilo ofsajdové pravidlo. Ke čtrnáctému ligovému gólu v této sezóně mu chybělo patnáct centimetrů. Braga tak vyhrála proti Gil Vicente 1:0 a udržuje dvoubodovou ztrátu na druhé Porto.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele