27. kolo
08.04.2023 21:30 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

Iuri Medeiros (vlevo) slaví gól (© AFP)

Braga si doma hladce poradila s Estorilem

Hráči Bragy potvrdili na domácím stadiónu roli favorita a z formy hrající Estoril porazili na vlastním stadiónu 4:1. Na Ruizovu branku v první půli dokázali hosté krátce po změně stran zareagovat, ale domácí třemi góly v posledních dvaceti minutách rozhodli o své výhře.

První větší šanci měl na svých kopačkách po necelé čtvrthodině hry Geraldes z Estorilu, ovšem jeho zakončení z nebezpečné pozice úspěšně vyrazil Matheus. Na druhé straně hřiště vzápětí mířil technickou střelou jen do tyče Medeiros. Z následné akce po Borjově centru rozvlnil síť Ruiz, zároveň se však nacházel v ofsajdu, a tak gól uznán nebyl.

Zklamání však španělskému útočníkovi vydrželo pouhé dvě minuty. V 17. minutě se na levé straně uvolnil rychlonohý Bruma a přízemním centrem zachytil náběh Ruize, který v dobré pozici na hranici malého vápna oficiálně otevřel skóre zápasu.

Tempo hry po prvním vstřeleném gólu zvolnilo, nicméně brzy po změně stran dostalo utkání nový náboj. Ve 48. minutě hostě využili přečíslení během protiútoku, Carlos Eduardo si na hranici pokutového území navedl míč na silnější pravačku a krásným gólem srovnal stav.

Estoril vypadal s remízovým stavem spokojený a soustředil se zejména na obranu. Tu mohl opět překonat Ruiz, jenž z bezprostřední blízkosti pálil do tyče, jenže opět se zároveň nacházel v ofsajdu. Vedení tak na stranu domácích vrátil až v 70. minutě střídající Pizzi. K tomu propadl na hranici velkého vápna Gómezův pas a zkušený záložník ukázkovým zakončením nedal brankáři Leitemu šanci.

Deset minut před koncem klasické hrací doby Ndiaye lehce zasáhl v pokutovém území Pizziho do obličeje, což sudímu Ferreirovi stačilo k nařízení pokutového kopu. K tomu se překvapivě postavil Medeiros, který se na každý pád úkolu zhostil dobře a přesným zásahem k tyči navýšil vedení Bragy.

Další gól mohl v nastaveném čase po individuální akci přidat Djaló, avšak zakončení už neměl tak kvalitní jako vedení míče, a trefil tedy jen připraveného Leiteho. Ve čtvrté minutě nastavení se k pumelici z hranice šestnáctky odhodlal další střídající mladík Mendes, který již každopádně Leitemu vůbec nedal šanci a upravil výsledek na konečných 4:1 pro Bragu.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele