22. kolo
25.02.2023 21:30 CET
0 : 2
(0:1)
Stadión:
 

Reportáž

Benfica vyhrála ve Vizele a zůstane na čele ligy

Už šestou ligovou výhru v řadě si připsali fotbalisté Benficy, kteří díky dvěma gólům Joãa Mária porazili Vizelu. První gól si třicetiletý záložník připsal na konci prvního poločasu, vítěznou pojistku pak přidal až v nastaveném čase z penalty.

Benfica ve Vizele nastoupila v roli jasného favorita, a tak nebylo divu, že byla od první minuty dominantní na míči. Tato dominance však dlouho nevedla k nebezpečnému ohrožení brány a byli to domácí, kteří měli první velkou šanci. Po úprku obraně vypálil ve 25. minutě Bondoso prudkou střelu na Vlachodimosovu bránu, ale řecký brankář byl připraven a střelu vyrazil. Na druhé straně mohl vzápětí udeřit Grimaldo, který si v pokutovém území výborně zpracoval Neresův centr a nevedl si míč na střelu. Nebyl ovšem schopen prostřelit obětavé obránce domácího celku.

Fanouškovsky pestře zbarvené publikum na malém stadiónu v jednom ze dvou nejmenších ligových měst se rozhodně nenudilo. V 34. minutě mladý stoper Silva malou domů zavařil svému brankáři, který nedokázal míč ochránit před napadajícím Osmajičem a nebýt rychlého návratu Otamendiho, šli by domácí do vedení. Dorážející Moreira totiž ve skvělé pozici poslal míč až do Guimarãese.

Jedno z nejznámějších fotbalových pořekadel "nedáš, dostaneš" se potvrdilo o čtyři minuty později. Odražený míč ve středu hřiště zachytil za obranou Neres a zpětnou přihrávkou našel na hranici pokutového území volného Mária, který zkušeně zakončil a poslal Benficu do vedení.

Vizela rozhodně nechtěla hrát druhé housle a měla hned několik šancí na vyrovnání. Deset minut po změně stran prověřil Vlachodimose nebezpečnou střelou Claudemir. V 65. minutě pak nejprve Osmajič trefil z bezprostřední blízkosti po centru Samua břevno a následně dorážejícího Bondosa fantasticky vychytal Vlachodimos.

K definitivnímu rozhodnutí zápasu došlo až jeho samotném závěru. V 87. minutě byl po druhé žluté kartě za faul na Musu vyloučen Anderson. V nastaveném čase pak Lacava nešikovně zfauloval v pokutovém území Grimalda a Mário z nařízené penalty přidal svou druhou branku v utkání a potvrdil šesté ligové vítězství svého týmu v řadě.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele