4. kolo
29.08.2021 19:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Střídající Gilberto vystřelil Benfice v závěru utkání výhru nad Tondelou

Tondela se za své vystoupení rozhodně nemusí stydět, především pak za své působení v prvním dějství. Benfica určitě nepůsobila dominantním dojmem, očekávané vítězství jí zajišťoval až Gilberto pouhé dvě minuty před koncem základní hrací doby. Hosté zvládli skórovat zásluhou Salvadora Agry, na jeho trefu následně odpovídal po přestávce Rafa Silva.

Poměrně ospale vstoupila do tohoto měření sil favorizovaná Benfica. Tondela se směrem dopředu bezpochyby vehementně nehnala, na každý pád se svému soupeři hlavně dobře bránila a nakonec se ještě dokázala ve 22. minutě ujmout průběžného vedení. Iker Undabarrena svou kolmicí vyslal do vápna naběhnuvšího si Salvadora Agru, jenž přesně umístěnou střelou po zemi překonal marně se natahujícího gólmana Vlachodimose.

Domácí se opravdu v ofenzívě hodně těžko prosazovali, až v závěru první půle se vlastně poprvé výrazněji ozvali, a to prostřednictvím Joaa Mária, jehož zakončení, směřující pod břevno, zlikvidoval jednoruč brankář Niasse. Suma sumárum museli As Águias ve druhém poločase vážně zásadně zabrat, aby se dočkali kýženého úspěchu.

Hned po obrátce mohl vyrovnávat Gilberto, a to krátce po svém střídání, nicméně z blízkosti nasměroval svou hlavičku pouze nad bránu. V 55. minutě vyslal velmi nebezpečný pokus svou pravačkou Goncalo Ramos, avšak Niasse zdárně zakročil. Tlak Benficy obecně sílil a ve finále přece vyrezultoval ve vstřelený gól.

Prosadili se hned dva náhradníci. Nejprve Rafa Silva využil Weiglova sklepnutí na zadní tyčce v 71. minutě, přičemž v 88. minutě se zdařilo rozvlnit síť taktéž Gilbertovi. Toho sice Joao Mário svou přihrávkou zprava napřímo nenašel, ale poté, co míč nedobře odvracel bránící Eduardo Quaresma, se už balón dostal na kopačky brazilského obránce, který přelstil Niasseho.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele