21. kolo
07.02.2022 20:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Benfica konečně zabrala a tentokráte vyhrála v Tondele

Benfice se v posledních týdnech příliš nedařilo, jelikož nezvládla finále ligového poháru s městským rivalem Sportngem (1:2) a pak v lize nestačila stejným poměrem na Gil Vicente. Nyní si však spravila chuť na půdě zachraňující se Tondely, když proti oslabenému protivníkovi zvítězila 3:1. V tabulce si upevnila třetí místo se ziskem sedmačtyřiceti bodů a za vedoucím Portem stále zaostává o dvanáct bodů, CD patří čtrnáctá příčka s dvaceti body.

Přitom domácí outsider nevystoupil do pondělní dohrávky 21. kola vůbec špatně. Hned ve 2. minutě sice mohl inkasovat, protože se po hezké narážečce zjevil na pravé straně rozběhnutý Vertonghen, nicméně tváří v tvář nevyzrál na pozorného brankáře Trigueiru. Tondela z ničeho nic rozvlnila síť přesně po dvaceti odehraných minutách, kdy po akci na levé straně zamířil k levé tyči Salvador Agra, ale jeho trefa nakonec neplatila kvůli předchozímu ofsajdu.

SL se dostalo do vedení přesně v polovině úvodního dějství. Brazilský forvard Éverton si překrásně narazil balón s Álexem Grimaldem a poté sám před Trigueirou pohodlně zavěsil k protější tyči. Stejný hráč mohl navýšit vedení svého celku ve 32. minutě, když si navedl míč blíže do středu hrací plochy a z dvaceti metrů pálil pod břevno, avšak domácí strážce tentokráte vytáhl vynikající zákrok a balón vyškrábl jednoruč nad břevno.

Lisabonský gigant přeci jen navýšil své vedení ani ne o dvě minuty později. Uruguayský ostrostřelec Darwin Núñez se ocitl na levém křídle a zkusil vypálit z rohu pokutového území, jeho ukázková rána zaplachtila do vzdálenější šibenice kolem marně se natahujícího Trigueiry. Stejný hráč se chtěl postarat o další výstavní trefu ve 38. minutě, jenomže z přímého volného kopu z úctyhodných třiceti metrů napálil jen bližší konstrukci.

Tondela se mohla vrátit do hry ještě v nastavení první půle, nicméně Agra mířil ze středu šestnáctky o půl metru vedle pravé tyče. Benfica definitivně rozhodla o svém úspěchu osm minut po změně stran. Gonçalo Ramos obdržel přihrávku proti noze od Évertona, zbavil se bránícího Neta Borgese a z pěti metrů propálil bezmocného Trigueiru - 0:3.

Borges vzápětí oslabil svůj celek, neboť udeřil loktem do obličeje Núñeze a rozhodčí João Pedro Pinheiro ho po udělení druhé žluté karty vyloučil. CD i v deseti zaznamenalo alespoň čestný zásah v 88. minutě, po nepříjemném rohovém kopu totiž doslova dotlačil balón mezi tři tyče důrazný Eduardo Quaresma.

Autor: Viktor Sandev / soccerway.com, vsports.pt. livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele