28. kolo
21.04.2021 20:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Fransérgio (© AFP)

Braga byla nebezpečnějším týmem, oslabenou Boavistu přetlačila zaslouženě

Už předem se dalo očekávat, že Braga, která v uplynulých týdnech nevykazovala rozhodně nejideálnější formu, nemusí být na hřišti tak dominantní, jak by papírové předpoklady mohly napovídat. Boavista totiž v minulých třech kolech urvala solidních sedm bodů, a přestože s Os Arcebispos drželi dlouhou dobu aspoň remízu, nakonec ji setnul v 82. minutě Andraž Šporar.

Domácí se prodrali do první slušnější možnosti už ve 3. minutě, to když na levé straně unikl Galeno, následně na bližší tyčce našel naběhnuvšího si Abela Ruize, jeho zakončení ovšem vyrazil do zámezí gólman Léo Jardim. Ve 23. minutě se za obranou hostů objevil Ricardo Horta, který cílil z vápna na vzdálenější tyčku, nicméně Léo Jardim zase úspěšně zakročil.

Ve 26. minutě Braga mohla skórovat opětovně, přímý volný kop zahrál umně přes stojící zeď Gaitán, avšak jeho pokus levačkou o kousek minul kýžený prostor brány. O pár chvil později se podařilo poprvé zahrozit též portskému výběru a ihned se ukázalo, že umí být produktivní. Bránící Nuno Sequeira odvrátil míč jen k Pérezovi, který ho zkrátka z voleje napálil parádně.

Ve 39. minutě se každopádně i Braga dočkala své zasloužené odměny. Gaitán poslal dlouhý pas od levé lajny do pokutového území, kam si seběhl Fransérgio, a ačkoli z nelehké pozice, dokázal hlavou balón nasměrovat za záda marně se natahujícího Léa Jardima. V závěru půle na něj chtěl ještě vyzrát Ricardo Horta, nicméně jeho pokus byl nakonec účelně zastaven.

V 54. minutě si Boavista své plány výrazně zkomplikovala, Porozo totiž po zbytečně ostrém zákroku na Abela Ruize inkasoval červenou kartu. Následně mohl přesilovku bleskově využít Raúl Silva, z blízkosti ale přestřelil břevno, v 81. minutě Ricardo Horta zase nepřekonal Léa Jardima. Až minutu na to udeřil z dorážky dobře postavený Šporar krátce po svém střídání.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele