34. kolo
19.05.2021 21:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Moreirense hladce přehrálo Famalicão a udrželo se v horní polovině tabulky

Moreirense přeci jen zvládlo poslední duel této sezóny a v dobré formě hrající Famalicão porazilo vysoko o tři branky, díky čemuž se udrželo v horní polovině portugalské nejvyšší soutěže, se ziskem třiačtyřiceti bodů totiž obsadilo osmou pozici. Naopak hosté nenavázali na tři předchozí výhry v řadě a tentokráte za svým konkurentem výrazně zaostali, i přesto mohou být celkem spokojeni, neboť se zachránili a obsadili slušné deváté místo.

Famalicão tak i přes porážku o tři góly taktéž skončilo v lepší polovině Primeira Ligy, protože se čtyřiceti body mělo lepší vzájemnou bilanci s desátým Belenenses. Po úvodní opatrnější dvacetiminutovce šli domácí do vedení. Díky rychlému brejku tři na tři využil volného prostoru Felipe Pires a po přesně načasované přihrávce od Waltersona zavěsil z deseti metrů k protější konstrukci mimo dosah brankáře Luize Júniora.

Po necelé půlhodině hry si zpracoval míč elegantně na prsa Ibrahima Camará a pak netradičně vypálil z více jak třiceti metrů, jeho nadějná střela však prosvištěla o decimetry vedle pravé tyče. Zhruba deset minut před přestávkou se chtěl posadit podruhé v tomto střetnutí aktivní Pires, neboť chvíli postupoval sám směrem k hostující brance a i přes obrovskou snahu vracejícího se protihráče nakonec vystřelil, ale bližší tyč přeci jen o kousek minul.

Brazilský útočník navýšil vedení svého celku ve 44. minutě, jelikož zcela sám přeběhl více jak polovinu hřiště a tentokráte nezaváhal, Luize Júniora totiž pokořil střelou z deseti metrů do levého dolního růžku. Ve druhém poločase se Moreirense nikam netlačilo a pozorně si hlídalo dostatečný náskok. Necelých deset minut před koncem navíc přidalo třetí uklidňující trefu, když Walterson tvrdě vypálil z hranice šestnáctky a se štěstím překonal hostujícího brankáře.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jedna chybička se dá tolerovat, ale asi se nedozvím, proč byl domácí tým outsider. Mohlo to být bez chyby.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsem si přečetl previev od ef-dělám to zcela vyjímečně, a byl jsem ještě více zmaten. Nechám

bookmakery v klidu pracovat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele