8. kolo
27.10.2019 18:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Famalicão poprvé prohrálo a rozloučilo se prvním místem

Sedm kol trvalo senzační tažení Famalicãa v portugalské nejvyšší soutěži, které se zastavilo až v Portu. Domácí Draci nedali největšímu překvapení posledních let šanci a díky dobrému výkonu došli k poklidnému vítězství.

U od prvních minut byla iniciativa na kopačkách domácích. Rychlý útok způsobil zmatky v obraně hostů a k míči se na hranici pokutového území dostal Uribe, jehož dobrou střelu ještě lépe vychytal Defendi.

Brazilský brankář a kapitán hostů se blýskl i v 15. minutě, kdy reflexivně vyčapal další Uribeho střelu z prostoru penaltového puntíku. A Defendi podržel svůj tým i do třetice, kdy vyrazil Marcanovu hlavičku po centru z rohového kopu.

Hosté poprvé zahrozili v 19. minutě, kdy se Martins napřáhl z pětadvaceti metrů a Marchesín proti jeho střele nepředvedl zrovna přesvědčivý zákrok.

Další výraznější příležitosti si Porto vypracovalo až v závěru první půle. Otávio začaroval s míčem na pravém křídle a naservíroval míč na malé vápno Díazovi, střelu kolumbijského útočníka ovšem obrana srazila na roh. Téměř totožná situace nastala o pár minut později, ale míč tentokrát mířil z levé strany a hlavními aktéry byli nahrávající Pereira a zakončující Soares.

V poslední minutě první půle se nakonec domácí přeci jen dočkali. Obrana Famalicãa špatné rozehrála, Soares vyvezl míč, přihrál jej Díazovi, který si narazil s Coronou a zakončil přesně k levé tyči.

Již od úvodu druhého poločasu obraz hry nenapovídal, že by hosté měli průběh utkání zvrátit a nadále hrozilo zejména Porto. V 57. minutě Díaz vracel míč před bránu, kde číhal Corona, ale z voleje netrefil bránu.

Nakonec to byla opět špatná rozehrávka kvůli které hosté opět inkasovali. V 72. minutě Barbosa hrůzostrašně namazal Soaresovi, který vyvezl míč a vystřelil pouze do blokujícího obránce, kulatý nesmysl se ovšem pro brazilského útočníka odrazil tak šťastně, že se dostal až za obranu, nasadil kličku Defendimu a pohodlně zakončil do odkryté brány.

I třetí gól hosté Portu darovali. Patrick se dostal při rozehrávce pod tlak a zpětnou přihrávkou zavařil Defendimu, který už nedokázal míč odkopnout a sedmnáctiletý Fabio Silva byl za svou aktivitu při napadání odměněn prvním ligovým gólem, kterým stvrdil domácí dominanci Porta a zařídil první ligovou prohru Famalicãa v této sezóně.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele