2. kolo
17.08.2019 20:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

CF Os Belenenses - SL Benfica 0:2

Trápili se, ale zvládli to. Fotbalisté Benficy udolali Belenenses 2:0 a poprvé pod trenérem Lagem přidali proti tomuto týmu povinné tři body do tabulky Primeira Ligy. Svého soupeře srazili dvěma brankami v druhém poločase.

Hosté jsou ve formě, ale dlouho jim trvalo, než se dostali k přímému ohrožení Koffiho branky. K tomu došlo v 18. minutě, kdy se Rafa Silva prokombinoval až do pokutového území, překonal brankáře a jeho lob odvrátil až před brankovou čárou obránce Coelho. Ve 22. minutě zahrozil De Tomás, ale míč nakonec proplachtil těsně vedle levé tyče.

Přímočarý styl Benficy dělal v prvním poločase domácím problémy, ale laxní zakončení a překombinovaná finální fáze nevedly ke gólu. K tomu mělo ve 45. minutě blízko Belenenses. Kikas si ramenem zpracoval těžký nakopnutý míč, využil podklouznutí Diase a nebýt rychlého vyběhnutí brankáře Vlachodimose, mohli jít domácí do vedení.

I ve druhé půli se hosté horko těžko dostávali do stoprocentních šancí, a tak se míče opět ujal aktivní Rafa Silva, který po krkolomné kombinaci s Pizzim prostřelil obranný blok i brankáře Koffiho a přesnou trefou k pravé tyči přinesl klid na kopačky favorita. Hosté hráli možná až příliš v klidu a v 78. minutě je to mohlo vyjít draho. Hvězda minulého zápasu Tavares nedokázal z hranice malého vápna odkopnout jednoduchý míč a ideálně namazal Velezovi, který však v ideální šanci minul bránu.

V 83. minutě vymazal hostující Chiquinho skvělou kombinací se Seferovičem celou obranu Belenenses a druhý jmenovaný v klidu zakončoval do prázdné brány. Po konzultaci s videorozhodčím ovšem gól pro předcházející ofsajd uznán nebyl. Druhého regulérního gólu se nakonec Benfica dočkala. V druhé minutě nastavení dostal míč do otevřené obrany Pizzi a mezi nohami bránícího Akase zakončil přesně na zadní tyč a Benfica tak po třech letech dokázala neoblíbené Belenenses porazit.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele