4. kolo
11.09.2015 21:30 CET
6 : 0
(3:0)

Reportáž

SL Benfica - CF Os Belenenses 6:0

Benfica rázně uťala sérii nepřesvědčivých výsledků a před vlastními fanoušky v lisabonském derby rozstřílela Belenenses 6:0. Hosté tak přišli po třech remízách o svoji neporazitelnost, naopak Orli se nejlepším možným způsobem naladili na blížící se start Ligy mistrů..

Kouč Rui Vitória dnes nemá svým svěřencům co vytknout - na hřišti byli naprosto dominantní, oba poločasy vyhráli o tři branky a svému soupeři povolili jedinou střelu na terč. Dvakrát se prosadil Jonás, jehož impozantní střelecká forma pokračuje; další dva zásahy přidala i nová útočná jednička Konstantinos Mitroglou. Skóre po změně stran dotvářely trefy Gaitána a Talisky. Pro Benfiku tento výsledek znamená provizorní posun na staré známé první místo.

Belenenses přijelo na Luz s patřičným sebevědomím a touhou dokázat, že premiérový postup do základní skupiny Evropské ligy nebyl náhodou; už po pěti minutách hry však bylo jasné, že domácí další upachtěné drama jako posledně proti Moreirense rozhodně nepřipustí. Hrdina zápasu Jonás načechral centr z pravé strany, ve vápně si udělal místo mohutný Mitroglou a hlavou suverénně propálil gólmana Huga Venturu.

Hostující strážce o deset minut později sice dobře zasahoval proti ráně Guedese, krátce nato však už lovil míč ze sítě podruhé: opět u toho byl Jonás, který zpracoval centrovaný míč zleva a přízemní ránou z otočky navýšil skóre. Jednatřicetiletý Brazilec v týdnu prodloužil smlouvu do roku 2018 a fanoušci Benfiky si tak hodně oddechli; bez jeho střeleckého apetitu by totiž hrdí Orlové nebyli ani zdaleka tak nebezpeční.

Jonás se pokoušel o další gól po půlhodině hry, když po rohovém kopu pálil na bližší tyč; míč však prolétl těsně vedle. Na třetí gól si tak natěšené publikum muselo počkat do 40. minuty. Tentokrát už se domácí z rohu prosadili - balon se dostal opět k Jonásovi, který prokázal skvělý přehled ve vápně a střelou v pádu zarazil další hřebíček do hostující rakve.

Belenenses se osmělilo až po změně stran, kdy César musel likvidovat nepříjemnou ránu Leala z ostrého úhlu, to však byl pouze marný záchvěv před dalším přívalem gólů ve Venturově síti. Hned v 53. minutě se uvolnil Gaitán a dobrým pasem našel Mitrogloua, který v malém vápně potvrdil svůj střelecký instinkt. Sám Gaitán pak zvyšoval na 5:0 po hodině hry ránou k bližší tyči. Poslední gól pak o další tři minuty později zaznamenal dalekonosným projektilem Talisca. Benfica mohla vyhrát dokonce i o sedm gólů, Jonásovi však hattrick dnes nebyl souzen.

Autor: Dominik Zezula / ojogo.pt

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

začněte hrát 4:0

Reagovat
Hiko

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele