5. kolo
21.09.2015 20:00 CET
5 : 1
(2:1)

Reportáž

SC Braga - CS Marítimo 5:1

Málo platné, kouč Paulo Fonseca zatím v Braze zaznamenává hmatatelné úspěchy. Jeho tým se velice rychle proměnil v dokonale efektivní mašinu, jak poznali nedávno fotbalisté Liberce, a nyní tutéž zkušenost zažilo i Marítimo. Arsenalistas vypráskali silného soupeře 5:1, a to ještě neproměnili penaltu..

Hrdinou utkání se stal srbský záložník Nikola Stojiljković, jehož dvě branky daly domácím rychlé vedení, ze kterého se ostrované už nevzpamatovali. Pro hosty byl dnešek skutečně 'den blbec', po vyloučeních Joaa Diaga s Raúlem Silvou totiž dohrávali v devíti; nebýt zákroku Romaina Salina proti penaltě Ruie Fonteho, mohl zápas skončit tenisovým skóre.

Braze stačilo pouze sedm minut, než se dostala do vedení. Stojiljković zpracoval míč od playmakera Rafy Silvy a nádherným volejem na zadní tyč poprvé propálil bezmocného Salina. Druhou trefu pak přidal po 35 minutách hry, kdy si počkal na Vukčevićovu přihrávku za obranu, zkušeně si položil gólmana a bez problémů zakončil. Pravá strana obrany Marítima v obou případech naprosto selhala, když nechala balkánského křídelníka zakončovat z jeho oblíbené pozice.

Marítimo se však nevzdávalo. Ještě do změny stran snížil skóre Dyego Sousa, který si na malém vápně počkal na Costův pas z levé strany a pohodlně dorážel do Kricjukovy klece, a kouč Ivo Vieira do druhého dějství vyslal čerstvé Tiaga Rodriguese a Xaviera. Cíl byl jasný: pokusit se o vyrovnání.

Místo toho nicméně přišel třetí úder, a opět u toho byl asistující Vukčević. Jeho pas z 60. minuty uklízel do sítě Rafa Silva. Veškeré naděje hostů na zvrat pak vzaly za své o šest minut později, kdy Diogo zkosil pronikajícího Alana a byl vykázán ze hřiště; Rui Fonte sice penaltu neproměnil, ale oslabené Marítimo už dvoubrankové manko stáhnout nedokázalo. Když se pak o pár desítek vteřin později poroučel ze hřiště po druhé žluté i Silva, bylo hotovo.

Hrálo se tak už pouze o výšku skóre. Nejprve v 76. minutě Rúben Ferreira fauloval ve vápně a střídající Alan tentokrát z penalty nezaváhal - 4:1. Na konečných 5:1 potom uzavřel minutu před koncem Rui Fonte, který zpracoval centr zprava napříč vápnem a dorážel za Salinova záda. Francouzský gólman se v této situaci příliš nevyznamenal, to už ale mohlo být fanouškům prakticky jedno..

Autor: Dominik Zezula / ojogo.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele