1. kolo
16.08.2015 19:15 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

SC Braga - CD Nacional 2:1

Braga to před vlastními fanoušky neměla s Nacionalem vůbec jednoduché, už od druhé minuty prohrávala a nakonec musela otáčet až trefou střídajícího Romána deset minut před koncem. Mise však nakonec byla splněna a Arsenalistas si připisují do tabulky první tři body..

Nedávno ještě z historického města zaznívaly hlasy, že Braga pomalu přebírá pozici Sportingu uvnitř portugalské 'velké trojky'; to je však už minulostí a současný tým se musí pekelně snažit, aby alespoň uhájil místo v pohárové Evropě. Loni se mu to zejména díky skvělé druhé půlce sezony povedlo, takže letošní cíl byl stanoven jasně: minimálně obhájit čtvrtou příčku. Do dnešního duelu nastupovali Arsenalistas s patřičným sebevědomím, už po několika desítkách vteřin ale museli dotahovat - Bonilha narýsoval pas do vápna, Tiquinho v dobré pozici napřáhl a gólman Kricjuk lovil míč ze sítě dříve, než si na něj stačil vůbec sáhnout.

Domácí odpověď na sebe nenechala dlouho čekat; Crislan však ve čtvrté minutě nechal pouze vyniknout Gottardiho, přestože pálil z bezprostřední blízkosti. Favorita tak musel vrátit do hry až nařízený pokutový kop, který v 11. minutě proměnil Pedro Santos. I nadále se na Estádio Municipal hrál vyrovnaný fotbal a šance se střídaly na obou stranách; za hosty mohl do prázdné hlavičkovat Luis Aurélio, leč netrefil, úspěšný exekutor Pedro Santos zase donutil svojí přízemní ránou ze střední vzdálenosti Gottardiho k dalšímu bravurnímu zásahu.

Hostující strážce udržel na uzdě také Rodriga Pinha, jehož pěknou ránu pod břevno vyrážel nad, a ve 44. minutě odmítl poslat Bragu do vedení po Santosově centru Crislan. Domácí tedy finišovali první dějství ve velkém tlaku, a podobně to na hřišti vypadalo i po změně stran - Nacional dlouho držel pouze výtečný Gottardi, a když už ani on neměl situaci pod kontrolou, zradilo Crislana v 70. minutě zakončení.

Minisouboj Crislan versus Gottardi o dvě minuty později opět ovládl neprůstřelný gólman; to už začínala domácím pomalu docházet trpělivost. Jako by hostující svatyně byla pro ně zakletá; její kouzlo nezlomil ani hostující Stojiljković, který ze středu vápna v 79. minutě pálil těsně vedle tyče. Zasloužené vysvobození tak vystřelil až další žolík, Joan Román, jenž vzal věci do svých rukou - obešel hned několik obránců a nekompromisně zakončil.

Autor: Dominik Zezula / ojogo.pt

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele