6. kolo
25.09.2015 21:30 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Moreirense FC - FC Porto 2:2

Euforie je pryč. Po velecenné výhře v Clássicu si Porto připisuje nečekanou a potenciálně nebezpečnou ztrátu: na půdě Moreirense, které dosud získalo jediný bod, dokázalo pouze remizovat 2:2. Favorizovaný tým sice dvakrát vedl, domácí ale vždy dokázali srovnat, podruhé v 88. minutě trefou Andrého Fontese..

Kouč Draků Julen Lopetegui před zápasem varoval, že toto je soupeř, který málem získal body na Benfice; nakonec se ukázalo, že jeho slova byla prorocká. Porto sice suverénně ovládalo hru, drželo míč celých 70% času, ale domácí předvedli velice dobrý obranný výkon a i s trochou štěstí nakonec mohou slavit.

Vývoj utkání málem nabral nečekaný směr už po několika vteřinách hry, kdy Iker Casillas hrubě podcenil situaci, nakonec z toho ale byl pouze první roh zápasu. Porto se zpočátku nikam příliš nehnalo a trpělivě čekalo na možnost udeřit; ta přišla v 18. minutě, kdy se k rozehrání přímého kopu z nebezpečné vzdálenosti postavil Maicon a nádhernou ránou o tyč otevřel skóre.

Domácí brankář Stefanović se poprvé vytáhl o osm minut později, kdy robinzonádou vyrážel Osvaldovu střelu; zajímavé je, že italský forvard zakončoval po poměrně jednoduché akci započaté nákopem z vlastní poloviny (na rozdíl od obvyklého postupného útoku). Velkou ránu hostujícímu týmu pak přivodila situace ze závěru první půle, kdy Brahimi vletěl do vápna jako utržený ze řetězu a přivodil si při tom zranění, díky němuž musel také střídat.

Po změně stran Moreirense na nic nečekalo a hned v 50. minutě překvapivě srovnalo krok - do té doby neškodný soupeř ukázal, že momenty překvapení proti favoritům zvládá přeci jen bravurně. Cardozo připravil míč pro Iuriho Medeirose, který vypálil po zemi a zakončil přesně k Casillasově tyči.

Hostující favorit po tomto šoku přitlačil a domácí se tak museli bránit; následoval festival zahozených šancí Draků, od Osvaldovy hlavičky po Layúnově centru přes Coronovu zblokovanou ránu až po tisíciprocentní příležitost, kterou v 72. minutě zahodil opět smolař Osvaldo. Míč se k němu dostal přes Pereirův dlouhý aut a Varelovo přiklepnutí, on ale před zívající bránou napálil pouze Stefanoviće.

Kýženou druhou branku vstřelilo Porto až jedenáct minut před koncem, kdy agilní Corona využil zmatku v domácí obraně a propasíroval míč za srbského gólmana. Následně mohl pojišťovat vedení Osvaldo, tomu ale dnes zkrátka nebylo přáno. A tak místo vydřeného vítězství přišla nečekaná ztráta - proti Carlosově hlavičce z 84. minuty se ještě vytáhl Casillas, další hlavu střídajícího Fontese (po Sagnově centru) však už neuhlídal.

Autor: Dominik Zezula / ojogo.pt

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele