27. kolo
04.04.2015 18:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

SL Benfica - CD Nacional 3:1

Domácí Benfica podle očekávání udolala Nacional a po pohodlné výhře 3:1 si pojistila první příčku. Už v první půli skórovali Jonas a Lima, první jmenovaný následně po změně stran zvýšil na 3:0, a hosté se zmohli už jen na kontaktní branku Tiaga Rodriguese.

Nacional sice šel do utkání v dobré formě, Orli však hostům brzy ukázali, kdo je na hřišti pánem, a málem se jim podařilo otevřít skóre už po pěti minutách. Eliseu z levého křídla našel Gaitána, ten však pálil nepřesně. Krátce nato zahodil další šanci hlavičkující Jonas, takže nepřekvapí, že už po 20 minutách svítilo na tabuli skóre 1:0. Gottardi, který Jonase napoprvé odzbrojil, tentokrát nezmohl nic - domácí forvard plně zužitkoval parádní Salviův pas.

Po půlhodině hry už bylo prakticky rozhodnuto, když Lima z ideální střelecké pozice uklidil do sítě Gaitánův centr. Benfica předváděla pohledný kombinační fotbal a v prvním dějství jasně dominovala: krátce po druhé brance si vyměnili míč Samaris s Jonasem a druhý jmenovaný opět vypálil, Gottardi ale jeho střelu zlikvidoval a úspěšně zasáhl i proti dalšímu pokusu ze 44. minuty.

Hosté proto do druhé půle vyslali dva čerstvé hráče, Christiana s Tiagem Rodriguesem, jimž uvolnili místo Ghazal a Wagner; kýžený efekt se však nedostavil a deset minut po změně stran opět zahrozil aktivní Eliseu, jehož parádní pas do vápna odzbrojil před dotírajícím Jonasem pozorný Correia. Brazilský útočník se nicméně druhé branky přece jen dočkal: v 59. minutě zpracoval Salviův centr a z první uklidil míč přesně pod břevno.

Gottardi následně musel včasným vyběhnutím zlikvidovat rodící se gólovku Salvia; v tu chvíli byli hosté zralí na debakl. Jejich konsolidační trefa ze 74. minuty proto přišla jako blesk z čistého nebe - střídající Rodrigues se dostal k odraženému míči a tvrdou ránou jej poslal za záda Júlia Césara, to však bylo ze strany Nacionalu vše. Naopak na druhé straně mohli ještě pojistit vítězství Jardel se Salviem, skvělý Gottardi však už další střelu do sítě nepustil.

Autor: Dominik Zezula / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele