28. kolo
11.04.2015 18:00 CET
5 : 1
(3:0)

Reportáž

SL Benfica - Académica Coimbra 5:1

Benfica si už svou obhajobu může pokazit jedině sama, na tom se shodnou v podstatě všichni, a touhle cestou se jí to vážně "nepodaří". Lisabonští své soupeře ze studentského města Coimbry přejeli v podstatě již během úvodní dvacetiminutovky a vzápětí už jim stačilo pohodlný náskok akorát hravě hájit...

Vše to odstartovala nesmělá dalekonosná rána Andrého Almeidy, která si ještě nenašla ani cestu mezi tři tyče. Pak už se ovšem začaly dít věci.

V osmé minutě si na Pizziho centr z pravé strany majestátně vyskočil stoper Jardel a bylo to 1:0. Následně neuběhlo ani 120 sekund a domácí slavili po další hlavičce: tentokrát to byl Jonas, kdo proměnil v branku dodávku Andrého Almeidy. No, a konečně v 19. minutě bylo de facto rozhodnuto, jakmile Lima bez problémů proměnil penaltu za faul na Maxiho Pereiru.

Od té doby už v podstatě nebylo co řešit, hrálo se však pochopitelně dál. Zajímavou pumelicí na sebe upozornil Samaris, zatímco hosté se v jednu chvíli dožadovali pokutového kopu ve vlastní prospěch. Po podklouznutí jednoho z hráčů Académiky rozjela Benfica pěknou kombinační akci, na jejímž konci stál krkolomný finiš neúspěšného Maxiho Pereiry.

Ve druhé půli padly ještě další tři branky. V 53. minutě si Jonás v klidu narazil s Andrém Almeidou a zametl míč při zemi k tyči - 4:0. A stejný hráč mohl později završit hattrick po další nepochopitelné soupeřově hrubce v rozehrávce.

Fotbalisté Coimbry obecně působili vzadu často jako amatéři, alespoň částečně se však cestujícím fanouškům revanšovali gólem Rafaela Lopese z 80. minuty. Jen pár chvil na to nekompromisní ranou pod břevno uzavřel skóre konečně uzdravený Ljubomir Fejsa.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele