10. kolo
09.11.2014 17:00 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

CD Nacional - SL Benfica 1:2

Kdyby zápas mezi domácím Nacionalem a Benficou skončil po dvaceti minutách, nestalo by se vlastně vůbec nic - tak málo času stačilo oběma týmům k tomu, aby společnými silami vstřelily všechny tři branky. Favorit sice musel otáčet, nakonec však triumfoval 2:1 a pojistil si místo na čele tabulky, neboť Sporting i Porto ztratili..

Nutno dodat, že vítězství Benfiky bylo hodně šťastné - lisabonský tým ve druhé půli přežil několik malých infarktů, protože nejlepší muž na hřišti, domácí křídelník Rondón, dnes opravdu neměl střelecký den. Nacional se rozhodl neponechat nic náhodě a od první minuty hrál na ofenzivu, což se mu vyplatilo takřka okamžitě - Abreu se parádně uvolnil a propálil zkoprnělého Julia Césara už po několika vteřinách.

Jenže Benfica předvedla okamžitý úder, když jen o šest minut později uklidil Limův milimetrový pas hlavou do sítě Salvio a bylo srovnáno. Hektický úvod pokračoval šancí domácího Mathiase, proti níž se brilantním zákrokem vytáhl César; svojí troškou do mlýna následně přispěl i domácí gólman Silva, který vyrážel střelu z hranice šestnáctky. To měli diváci za sebou teprve čtvrthodinu hry.

V 19. minutě pak padl vítězný gól - Benfica rozehrávala rohový kop, obrana Nacionalu se nedokázala včas zkonsolidovat a neodklizený míč ukradl Jonás, který jej bez problémů poslal do odkryté klece. To byl zároveň poslední opravdu zajímavý moment prvního dějství; podle očekávání se tempo trochu zmírnilo a obě strany se rozhodly pošetřit síly.

Ve druhé pětačtyřicetiminutovce pak šlo už prakticky jen o to, jestli Nacional vyrovná nebo ne - respektive jestli se Rondónovi podaří vstřelit gól. V 56. minutě se neúspěšně pokoušel zaskočit Césara šikovnou ránou z dálky, o 20 minut později to zkoušel pro změnu z ostrého úhlu ze své pozice levého křídla. Obě střely však mířily příliš vysoko, a jelikož nikdo jiný kontrovat nedokázal, vybojovala Benfica v těžkém zápase cenné tři body.

Autor: Dominik Zezula / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
Hiko

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele