11. kolo
30.11.2014 19:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Académica Coimbra - SL Benfica 0:2

Benfica v Coimbře obhájila svou pozici na čele portugalské Primeiry Ligy a o povinném vítězství se jí podařilo rozhodnout ještě před přestávkou brankami Gaitána a Luisãa. Lisabonští si tak alespoň částečně spravili chuť po hořkém vypadnutí z Ligy mistrů...

Hlavními postavami úvodní desetiminutovky byli Argentinci ve službách Benfiky. Nejprve Enzo Pérez již ve čtvrté minutě velmi nepovedenou ranou znehodnotil hezký signál z rohového kopu, na krajanovo ošklivé zaváhání však dal ihned záhy zapomenout Nico Gaitán, jenž v osmé minutě perfektně načasoval svůj záběh za obranu, neméně skvostně si zpracoval Samarisův bravurní, leč těžký míč a po menším oběhnutí soupeřova brankáře zakončoval do odkryté klece.

Tím Benfica mimořádně rychle získala půdu pod nohama a celý zbytek utkání dohrávala v relativní pohodě. Po 22 minutách mohl zvyšovat hbitě útočící Gaitán, jehož úprku ovšem scházela přesnější koncovka, a v podstatě totéž v bleděmodrém platilo o pár sekund později pro Péreze.

Orli se nicméně nemuseli ničeho obávat a v nastavení úvodního dějství jim dokonce přišel na pomoc zmatkující brankář Lee, který se nesmyslně vydal boxovat donášku ze standardky až na roh vápna, kde jej ve vzduchu předčil kapitán Luisão, a bylo hotovo.

Krátce po obrátce své štěstí zkoušel také Jonás, na Leeho si už ale nepřišel, a veškeré později příchozí pokusy Académiky byly obdobně neškodného charakteru. Júlio César i jeho brazilský protějšek po pauze skutečně museli řešit jenom rutinní situace, ačkoliv minimálně Derley se měl v 77. minutě s koncovkou popasovat rozhodně lépe.

Neslavnou tečku celému zápasu potom věnoval domácí Marinho, jenž si doslova v posledních sekundách duelu vpravdě nechutným výpadem na Samarisův kotník vykoledoval zaslouženou červenou kartu.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Hiko

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele