12. kolo
06.12.2014 21:15 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Académica Coimbra - FC Porto 0:3

Ačkoliv výhru nad Portem v Coimbře nejspíš příliš nečekali, dnešní zápas byl z pohledu Académiky opravdu nedůstojný. Domácí ani jednou nevystřelili na bránu a tříbranková porážka je vzhledem k jejich výkonu ještě poměrně mírná. Hrdinou utkání byl autor dvou gólů Jackson Martínez, o třetí se postaral Héctor Herrera.

Porto mělo na půdě protivníka, který se letos potýká s mimořádně špatnou formou, jasnou převahu; domácí drželi míč pouze ve 34% času a dokonce se jim nepodařilo ani jednou vystřelit na bránu. Soustředili se spíše na bránění, a nutno říci, že ani Porto si zrovna neotevřelo nějakou "střelnici" - po aktivní úvodní půlhodině, během níž padly první dvě branky, se zápas propadl do všeobecné nudy a po třetí trefě ze 47. minuty se už vyloženě dohrával.

Zcela podle očekávání zahájil favorit tím, že soupeři prakticky nepůjčil míč, kombinoval na vlastní polovině a čekal na vhodný okamžik udeřit. V prvních deseti minutách nedělali hráči Coimbry nic jiného, než že se marně pokoušeli sebrat protivníkovi balon. Zakončování akcí měl dnes na starosti Jackson Martínez, který sice ve 4. minutě ještě trefil pouze gólmana Leeho, o devět minut později však už otevřel skóre - po pěkné týmové akci dostal míč za obranu a bez otálení jej uklidil k zadní tyči.

Druhou trefu si kolumbijský ostrostřelec připsal ve 24. minutě poté, co převzal balon po dobré práci Yacine Brahimiho; tentokrát střílel šikovně do vinglu. Coimbra se po celou dobu trvání prvního dějství na hřiště prakticky nedostavila. Definitivní ránu jí pak zasadil krátce po změně stran Herrera, který proplul obranou jako nůž máslem a v souboji jeden na jednoho propálil Leeho potřetí. Když pak domácí gólman musel kvůli zranění střídat, vypadalo to, že domácím se dnes opravdu nevydaří vůbec nic.

Porto nakonec polevilo a zatáhlo se trochu dozadu; po hodině hry tak začala Coimbra nesměle vystrkovat růžky, obranný blok sebevědomě hrajících Draků však zůstal pevný. Místo atraktivního závěru tak utkání dospělo ke svému konci ve vyčpělém, unylém tempu, neboť hosté se nikam hnát nepotřebovali a domácí pochopili, že s výsledkem už zkrátka nic neudělají.

Autor: Dominik Zezula / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Hiko

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele