9. kolo
02.11.2013 21:15 CET
3 : 2
(1:2)

Reportáž

Sporting CP - CS Marítimo 3:2

"Tenhle zápas ukázal, proč fotbal lidé tolik prožívají. Během 90 minut jsme vystřídali tolik odlišných emočních stavů," prohlásil po závěrečném hvizdu trenér šťastného Sportingu Leonardo Jardim. A protestovat někdo mohl jen sotva. Pozdější sobotní klání vidělo dva obraty, dvě penalty, sedm žlutých karet a jedno vyloučení...

Leonardo Jardim udělal oproti "malému clássiku" v sestavě čtyři změny, jmenovitě po třech kolech opět daroval šanci v základu dvojici Dier-Capel a do zálohy postavil také zkušeného Vítora, který dosud od začátku ještě nenastoupil. Na levém beku překvapujícího Pirise nahradil Jefferson.

A lehce obměnění lvi do utkání vstoupili rozpačitě. Capel sice okamžitě mohl skórovat po excelentním centru Cédrica; to by ale bylo, aby se tak nevzrostlý křídelník prosadil hlavou. Další minutky pak navíc patřily výhradně hostům z Madeiry. Sami měl rozhodně skórovat z těsné blízkosti penaltového puntíku, místo toho ale vyprodukoval jen hodně slabou střelu. A prakticky totožně dopadl ve slušné šanci také Weeks, ani on nemohl Ruie Patrícia nijak rozhodit.

To Sporting si v koncovce počínal jinačím stylem. Montero ještě po parádní výzvě Adriena minul, ovšem jakým způsobem splatil Capel důvěru trenéru Jardimovi, to už byla čirá nádhera. Španělský křídelník se krátce protáhl středem a levačkou trefil při zemi tak akorát prostor u levé tyče. Fanouškům Marítima se v tu chvíli muselo před obličejem promítnout všech těch předcházejících pět porážek v řadě - tady se mělo neomylně směřovat za další.

Jenže chyba lávky, hoši z Madeiry se v hlavním městě rozhodně nehodlali vzdát bez boje a na lisabonském oraništi ještě do přestávky senzačně otočili vývoj zápasu. Po šesti minutách se ujal brilantně kroucený projektil Rubena Ferreiry z přímého kopu; a těsně před přestávkou Marítimo zužitkovalo výhody pokutového kopu, když Jefferson nepatrně zatahal za ruku Samiho a z puntíku se nemýlil Héldon.

Jak Montero, tak Carrillo mohli ihned poté vrátit Sporting do zápasu - na něco takového si ale příznivci favorizovaného celku museli počkat až do druhého dějství. To lvi logicky načali ofenzívou, ale ještě dlouho se nedařilo. Nad bránu kupříkladu pálil žolík Wilson Eduardo a Sportingu zároveň v honbě za povinným vítězstvím podkopávala nohy také dnešní střelecká mizérie Fredyho Montera.

Kolumbijský kanonýr si nejprve hrozivě zpracoval Capelovu senzační příhru a blízko gólu byl ještě dvakrát o něco později. Jednou si ho vychutnal mrštný Leoni, podruhé Montero zblízka sám netrefil vymezený prostor. Vyrovnat proto musel až střídající Slimani, jenž už Capelovou nabídkou nepohrdl. K prosazení se přitom alžírskému forvardovi stačily pouhé čtyři minuty pobytu na hřišti.

Vyrovnání se již dlouho rodilo a přirozeným pokračováním pak byl již druhý obrat v utkání. Ten nadešel po odpískání další velmi sporné penalty, tentokrát po neviditelném přistrčení Montera. Následně nejenže Adrien Silva uspěl na puntíku, on byl také vyloučen viník João Diogo. Přesto Marítimo klidně mohlo vyrovnat nebýt Patríciova duchapřítomného zákroku na brankové čáře; a stejně tak měl záhy zvýšit Sporting, neboť na Slimaniho zívala doširoka rozevřená prázdná klec.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele