14. kolo
21.12.2013 21:15 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Sporting CP - CD Nacional 0:0

Poslední podzimní krok Sportingu nevyšel, a tak lisabonští do jarní části sezony nebudou vcházet se žádným náskokem na Benfiku s Portem. Nacional totiž prodal potenciál nepříjemného soka a na stánku Joseho Alvaladeho ubránil čisté konto spolu s bezbrankovou remízou. Další špatnou zprávou pro lvy potom je zranění klíčového záložníka Andrého Martinse...

Oba celky šly do vzájemného měření sil na pozadí výtečných pěti kol. Sporting v tomto časovém úseku neztratil ani kytičku, jeho ne tak věhlasný soupeř alespoň po tuto dobu vydržel být neporažený. A tahle jeho série se protáhne až do jarní části sezony. Ačkoliv si favorit přirozeně vytvořil více gólových příležitostí, proměnit nedokázal žádnou z nich.

Tu první, která vzešla z přímého kopu Andrého Martinse, odmítal brankář Gottardi - a ten se vzápětí vytáhl s bravurním zákrokem rovněž proti Capelově projektilu. Největší šanci prvního poločasu měl nicméně agresivní tým z Madeiry: inkriminovaný atak byl veden po levé straně, odkud centroval Marçal a Lucas ve vyložené pozici hlavičkoval nad břevno.

V tu chvíli zřejmě Nacional vycítil, že by si z hlavního města Portugalska nakonec klidně mohl odvézt všechny body, pročež po změně stran lehce otevřel hru - a tudíž ještě zatraktivnil pozdní sobotní utkání. V 54. minutě takto Gottardi musel předvést opět to nejlepší ze svého umění, když jej tvrdou hlavičkou protáhl Slimani (jenž o pauze nahradil tápajícího Andrého Martinse). A po dalším centru Cédrika ten samý alžírský fotbalista záhy dokonce regulérně skóroval, ačkoliv se sudí mylně domníval, že v letu fauloval protihráče.

Obě strany posléze až do závěrečného hvizdu vehementně usilovaly o ten jeden, patrně osudový zásah. Se svými hlavičkovanými projektily však nepochodili jak Ghazal na jedné straně, tak Rojo na druhé. Pěkná fyzická bitva tudíž dospěla k férové remíze 0:0.

Autor: Tomáš Daníček / portugoal.net

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Han střelil první

Mám bobky..

Reagovat
Hiko

2:1 a budeme spokojeni

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele