17. kolo
02.02.2014 19:15 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Sporting CP - Académica Coimbra 0:0

Pokud bychom měli uspořádat závody mezi pelotonem tří čelních jezdců letošního ročníku Primeiry Ligy o to, kdo dopadl v tomto obecně černém kole nejhůře, docela zřejmě by "zvítězil" právě Sporting. Ten nejenže nezvládl utkání před domácím publikem (na rozdíl od svých dvou konkurentů), on navíc před lisabonským derby přišel pro zranění o Jeffersona a pro žlutou kartu i o Williama...

Sporting po celý zápas urputně dobýval hráz vystavěnou bývalým vynikajícím fotbalistou Sérgiem Conceiçãem v čele Académiky - a s touto činností příliš neotálel. Při svém obnoveném debutu v dresu Sportingu Fredy Montero, dnes již kmenový hráč lisabonských Lvů, okamžitě otestoval Ricarda a ještě blíže gólu se za pomoci podivného odrazu ocitl Jefferson. Jeho ztečovaný pokus skončil na tyči.

Teprve po příchodu tohoto brzkého tandemu domácích šancí studenti pečlivě uzamkli vlastní vápno, aby do něj Sporting později pronikal mnohem hůře - navzdory tomu, že jeho fotbal dál nepostrádal atraktivní prvky. Úvodem druhého poločasu se pak dokonce hosté notně přiblížili k senzačnímu vedení, když pravý bek Marcelo Gioano bez varování vypálil do břevna.

Netrvalo tedy dlouho, než Leonardo Jardim sáhl ke svému obvyklému plánu B - v 57. minutě vysvlékl žolíka par excellence Islama Slimaniho. Ani tomu se ale dnes nedařilo, jakkoliv se do první šance prodral doslova po pár sekundách pobytu na hřišti. Tehdy Montero sklepával Jeffersonův centr a Slimaniho jasnou branku odmítl na brankové čáře nesmírně pohotově zachraňující Alžířanův krajan Halliche.

Ten byl vzápětí středem pozornosti ještě jednou, když se po jeho domnělé ruce fotbalisté Sportingu dožadovali penalty. Chvíli předtím přitom spálil na druhém konci hřiště velkou možnost střídající Manoel. Slimani si potom už jen jednou vylámal zuby na přesném Ricardovi, aby ve druhé minutě nastavení (!) podtrhl domácí mizérii onou osudnou žlutou kartou William Carvalho...

Autor: Tomáš Daníček / portugoal.net

Komentáře (4)

Přidat komentář
hradec

Sporting CP 3:1 Académica Coimbra

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Hiko

Doufám, že si kluci nevezmou za vzory včerejší patlaly z Porta a Benfiky 2:0

Reagovat
Hiko

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele