12. kolo
06.12.2013 21:15 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

SL Benfica - FC Arouca 2:2

Pouhý bod z domácího měření sil se sestupem ohroženou Aroukou; a to ještě šťastný bod, který Benfice zařídila až pozdní penalta Limy. Ne, letos v Portugalsku zřejmě nikdo titul nechce...

Do třetice všeho dobrého bez Jorgeho Jesuse na lavičce se zkrátka ani zdaleka nekonalo, a to silnému startu navzdory. Luisão s Rodrigem v úvodních pasážích nebezpečně hlavičkovali. Nakonec to ale byl ale právě outsider, kdo ještě do první třetiny zápasu vtěsnal gólovou akci. Tedy, akci...Simãův projektil ze standardní situace prostě proplachtil vápnem a zaskočil na druhé noze stojícího Artura - třebaže jako střelecký pokus prvotně vůbec nebyl míněn.

To ale samozřejmě nováčka netrápilo, ba ho to přímo naplnilo pozitivní energií. Arouca potom s radosti absorbovala jakékoliv pokusy lisabonských o vytvoření tlaku a hrozila z rychlých, početných protiútoků. Navrch se do dneška poslední tým tabulky mohl spolehnout na brankáře Cássia, jenž fantasticky vychytal Limu.

Brazilský forvard tehdy těžil z práce Gaitána a ten byl také obecně jedním z mála světlých bodů favoritovy hry. Zrovna argentinský šikula rovněž krátce před pauzou dal vzniknout prvnímu gólovému tažení svého mužstva: našel Maxiho Pereiru a ten vyzval Rodriga ke snadnému doklepnutí balonu do sítě.

Druhý poločas se odvíjel na stejné notě. Arouca dál frustrovala lisabonského giganta a nic nezměnil ani střídající Sulejmani, jenž se uvedl několika štiplavými centry do vápna trpaslíka. Vrchol potom nastal 15 minut před koncem, když Pintassilgo šikovně prodloužil dlouhý aut z levé strany a Serginho z bezprostřední blízkosti uvrhl Estádio da Luz do ticha.

Naštěstí - alespoň z části - měla Benfica pořád svého Gaitána. I když smetanu za jeho výbornou práci opět slízli jiní; tentokrát v šestnáctce faulovaný Sulejmani a spolehlivý exekutor Lima. Závěrečné minutky už pouze stavěly na dosavadním trápení Orlů. Žolík Cavaleiro trefil tyč a Luisão nepochodil ani s další hlavičkou.

Autor: Tomáš Daníček / portugoal.net

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
20fredy20

Arouca po priebehu stratila 2 body, Benfica ako moze byt druha? ta Portugalska liga to je strasna bieda

Reagovat
smazaný uživatel

Benfica vyhořela, navíc jí rozhodčí daroval penaltu, ale minule hrála exkluzivně, takže bych tady nehodnotil podle jednoho utkání. Samozřejmě mě její ztráta jako fandu Porta těší.

Reagovat
Hiko

ta penalta

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele