27. kolo
13.04.2014 18:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

FC Arouca - SL Benfica 0:2

Další překážka odstraněna z cesty a Benfice už chybí jediná výhra k definitivní jistotě titulu! Utkání na půdě zachraňující se Arouky příliš vzruchu nepřineslo, vlastně bylo docela nudné, favorit však dokázal své dvě šance proměnit a po výhře 2:0 je takřka jasné, že na konci sezony bude slavit.

Loni Benfica zkolabovala v samém závěru sezony, to se však letos bude opakovat jen stěží - aby Orli o mistrovskou trofej ještě přišli, museli by prohrát všechny tři zbývající zápasy a druhý Sporting naopak všechny porazit. Třetí Porto už šanci na obhajobu dávno ztratilo. Arouca zůstává na třinácté pozici, na barážovou patnáctou, kde momentálně trůní Pacos Ferreira, má dvoubodový náskok.

Fotbalisté Arouky se věhlasného soupeře nezalekli a Benfice dělalo v úvodních fázích velké problémy probít se do útočné fáze. Naopak domácí mohli šokovat lisabonské fanoušky vedoucí trefou ve 38. minutě - brankář Jan Oblak po souboji s Ceballosem vyboxoval míč k Bruno Amarovi, jehož lob musel vyrážet až na brankové čáře bránící Maxi Pereira.

Vedoucí trefa Benfiky přišla až ve třetí minutě nastavení první půle, což bylo pro domácí hodně kruté - minimálně remízu by si totiž za úvodních pětačtyřicet minut určitě zasloužili. Osudnou chybou je však potopil obránce Iván Balliu, po níž nedělalo Rodrigovi problémy propálil bezmocného Cássia mezi tyčemi.

Definitivně pak o výsledku rozhodl deset minut po změně stran ve skvělé formě hrající Nicolás Gaitán - argentinského křídelníka našel ve vápně přesným pasem po individuální akci Lazar Marković. Cássio se sice vrhl duchapřítomně Gaitánovi pod nohy, gólu však zabránit nedokázal. S jistou výhrou v kapse pak už Benfica ubrala plyn a ve zbytku utkání vyčnívalo už pouze Oblakovo zranění - slovinského brankáře musel 20 minut před koncem nahradit mezi tyčemi Artur Moraes.

Autor: Dominik Zezula / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele