15. kolo
11.01.2014 21:15 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Estoril Praia - Sporting CP 0:0

Sporting se osamostatnil v čele tabulky, i když si z Estorilu chtěl odvést víc než bod za bezbrankovou remízu. Na druhou stranu je třeba mít na paměti fakt, že domácí se drží na pohárových příčkách.

Pro lisabonský celek jde o třetí bezbrankovou remízu v soutěžním utkání v řadě; v ofenzivě to tedy poslední dobou skřípe, leč alespoň obrana v čele s gólmanem Rui Patríciem zůstává neprůstřelná. Dnešní utkání příliš mnoho šancí nenabídlo, oba soupeři se vytasili s bojovným, obětavým fotbalem, a konečná plichta se dá označit za zaslouženou.

Domácí kouč Marco Silva má v Portugalsku vybudovanou pověst muže, který si umí poradit s favorizovanými celky, a dnes se to opět ukázalo - Silva odvádí v Estorilu vynikající práci i přes pravidelné odchody největších hvězd (jako naposledy elitní střelec Luís Leal, který před Vánocemi odešel do Saúdské Arábie). Teprve šestatřicetiletý lodivod je sice nejmladším mužem na své pozici v Primeiře, ale už nyní se zdá být jasné, že jeho kroky brzy povedou výše.

Sporting vstupoval do zápasu s vědomím, že případná výhra by vyvinula velký tlak na konkurenty Benfiku a Porto, kteří se postaví jeden druhému v zítřejším Clásicu, a jeho kouč Leonardo Jardim také vyslal na hřiště nejsilnější možnou sestavu, v níž chyběl pouze suspendovaný Jefferson. Podle očekávání také Lvi začali lépe a zatlačili svého soka do defenzivy, k brankovým šancím to však nevedlo.

Po čtvrthodině hry se pak obraz hry víceméně vyrovnal a na trávníku začala dominovat tvrdost - všech 22 hráčů se prezentovalo stoprocentně soustředěným výkonem. Prvním náznakem příležitosti tak byla až tvrdá rána Wilsona Eduarda ze 30. minuty, se kterou si musel poradit gólman Wagner; třiadvacetiletého forvarda vyzval dokonalým pasem André Martins, dnes zřejmě nejlepší muž na trávníku. Estoril odpověděl dalekonosnou dělovkou Tiaga Gomese, kterou se Patríciovi povedlo vytlačit na břevno.

To však bylo z první půle vše, a brzy to začalo vypadat, že jakákoliv případná branka bude ke konečnému vítězství bohatě stačit; zde je nutno podotknout, že ani jeden z trenérů se s remízou nespokojil a oba se pokoušeli oživit ofenzívu nasazením Capela a Slimaniho na jedné a Gersa s Balboou na druhé straně.

Ani to však nevedlo k větší plynulosti hry a zvýšenému počtu šancí; Wagner si připsal další dobrý zákrok proti Marcosu Rojovi a Adrien Silva pálil v dobré pozici nad břevno, leč zřejmě největší příležitost zahodili domácí poté, co se míč po famózně provedeném brejku dostal až ke Gersovi, který se do něj nedokázal pořádně opřít a Patrício tak jeho střelu bez problémů zlikvidoval.

Autor: Dominik Zezula / portugoal.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Hiko

1:2 Sporting bude mít domácí prostředí

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele